Здрасти Гена,писах ти ,но не съм сигурна дали стигна до теб,така че пак пиша.За кошерите ми трябва съвет... и така почвам със големия в двора,той е добре,има си всичко на пръв поглед,ще го ровя по основно началото на септември .Да му слагам ли Варостоп или още е рано?!?Отводката ме притеснява преди две седмици като я отворих не видях майка,нямаше и снесени яйца иначе пчелите са спокойни има и мед и носят прашец. Големия рояк на долната тераса също е добре,много пчели, има мед,но нямаще място майката да снася,тъй като далаците не са правилно изградени,основите също,така че махнах една от основите и сложих една изградена пита за осеменяване до последната пита с открито пило.Малкия рояк на горния балкон ме притеснява,много е слабичък,почти няма пчели,при прегледа видях майката,една такава голяма,хубава и тя нямаше място за снасяне и махнах една проядена основа и сложих една пита за осеменяване и ги подхраних. Чудя се дали ако няма майка в отводката да не ги обединя с малкия рояк, ако има ,да подсиля рояка с една пита люпещо се пило от големия кошер?!? Дай идея,моля!!! Благодаря предварително!!! Поздрави![]()

Цитат