Цитат Първоначално публикувано от Mladenoff Виж публикацията
МИСИЯТА ЗАВЪРШЕНА УСПЕШНО. Мога да претендирам в рекордите на Гинес за най-продължително търсене на пчелна майка. Отне ми четири часа докато я намеря... Незнам да се радвам ли, да се срамувам ли, ама я намерих. Междувременно преброих всички въжки в кошерите. Ето я мамка им:
Ако вчера някой ми беше казал да търся под купчина от пчели щеше да ми е от полза. Оказа се че е на първата пита, която си я градиха сами върху скъсани телове. Там килииките са стъпалообразно, едни нагоре, други надолу. Тя се навряла в дълбокото и върху нея три реда пчела - ходи да я дириш ако си нямаш работа. Важно е че я видях и е жълта красавица без дефекти.
Утре сутринта ще им придам купешката майка. Падна им се по една пита с хубаво пило, по две с рехаво и по две с разхвърляно. Бяха изградили и двете основи и им правеха корони.
Та вече съм горд собственик на два кошера - утре като я сложа до неделя няма да пипам. Да им сложа ли по половин литър вода в хранилките? Мога ли да храня вече този със старата майка или и той да чака до неделя?
Сега да ти пророкувам ли какво ще се получи? При така направената схема на повече от 75% съм сигурен, че ще ти убият майката/новата/. Защо? Питай, питай и когато казвам нещо е хубаво да ме слушат някои, иначе обичам да си мълча.