Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 580

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Ако върви яко слънчоглед може и да не храниш, но се съмнявам. При нас в тоз хлад, на кантара последните два дни е около нулата и дърпат назад, въпреки цъфтеж на слънчоглед. А щом и изсмукват хранилката, значи лабаво дава... та докато не се покачат хубаво температурите си храни по малко, и не го отваряй тоя кошер повече, докато не решиш да го цепиш, че вече като те види и пчелите ще почнат сами да отместват капака....
    Кошерът е на плоча - пече го по цял ден и му топли отдолу, сутринта в 7 часа термометъра на колата показваше 13 градуса... Дъното му беше изгнило и отдолу съм му заковал плътна дъска - редовно вентилират по 10-20 пчелички на прелката, дори и след залез слънце. Студът не ме плаши, от жегата ме е по-страх. Днес стоя отворен повече от един час - аз ги пушкам, а те стоят на прелката и пак вентилират. Жега им е на труженичките...
    Да развиваш кошер не е занаят, а стратегия!

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Mladenoff Виж публикацията
    Кошерът е на плоча - пече го по цял ден и му топли отдолу, сутринта в 7 часа термометъра на колата показваше 13 градуса... Дъното му беше изгнило и отдолу съм му заковал плътна дъска - редовно вентилират по 10-20 пчелички на прелката, дори и след залез слънце. Студът не ме плаши, от жегата ме е по-страх. Днес стоя отворен повече от един час - аз ги пушкам, а те стоят на прелката и пак вентилират. Жега им е на труженичките...
    Не знам дали им е жега при 25 градуса,но този сироп дето си дал,много вятър ще му трябва.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •