Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6774

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Маркираната скоро ли е придавана ?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Абе четете и предишни постове бре. То и аз понякога ги пропускам, ама липсата на информация, води до неправилни изводи. Е, не само тя де.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от FreeBSD Виж публикацията
    Маркираната скоро ли е придавана ?
    Маркираната е много стара майка. Миналата година не я убих понеже беше много добра само я махнах от пчелина, но тя разви кошера и иззимува. Аз съм виждал няколко пъти 2 майки в един кошер след самосмяна на различни рамки, но тези работиха една до друга и ми стана интересно за това реших да ви го покажа. Снимах ги преди да маркирам младата понеже не знаех дали после ще мога да ги хвана в кадър

Наблюдател
    Регистриран
    14.05.2018
    Пчеларски район
    Мездра
    А по принцип при самосмяна какво се случва впоследствие със старата майка? Имам предвид, ако не се намеси пчеларя да я премести старата някъде.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    рано или късно, дали младата или пък самите пчели, я терминират

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Миналата година едно семейство направи самосмяна Юни и края на Септември още бяха и двете майки там. Тази година пролетта беше само младата. Предполагам новата майка решава до кога да живее старата.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Днес направих първото вдене за сезона; акацията заради есенното време я изпуснах, от къде по тези ливади събраха този мед, а бе валя. От тази седмица почва слънчогледа та поразчистих за него место. Количеството ме изненада приятно, от както съм в този район ливадната паша почти липсваше за мен! Майките са се оплодили, но нещо което ми направи впечатление е: Имах няколко Майки на Матеев; поколението което се получи: Майките са някакви черни, такива никога не съм имал в пчелина. Моята селекция, която гледам никога не е вадила такъв цвят майки. Дори новите майки, които са си мой запазват цвета си!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Днес направих първото вдене за сезона; акацията заради есенното време я изпуснах, от къде по тези ливади събраха този мед, а бе валя. От тази седмица почва слънчогледа та поразчистих за него место. Количеството ме изненада приятно, от както съм в този район ливадната паша почти липсваше за мен! Майките са се оплодили, но нещо което ми направи впечатление е: Имах няколко Майки на Матеев; поколението което се получи: Майките са някакви черни, такива никога не съм имал в пчелина. Моята селекция, която гледам никога не е вадила такъв цвят майки. Дори новите майки, които са си мой запазват цвета си!
    И аз забелязах нещо такова с майките, но го минах метър. А то имало нещо. А дано са някои много даващи мед.

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Мани го цвета, другото е интеренсо, как се представят(с ясната уговорка, че следващите майки вече са Твои)
    Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях. - Мечо Пух

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 19 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 19 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •