Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ИванКМ Виж публикацията
    Кажи и на мен. ������
    Правиш проверка на някой по - слаб кошер с цел по - лесно намиране. Ако изобщо не я различаваш, викаш някой който може. Та. Намираш майката на някоя от питите. След това отместваш поглед. През това време майката ще е там, но на съвсем друго място или от другата страна. Пак търсиш. Това го правиш до толкова, до колкото имаш желание. Просто да ти се набие на очите. Друго което е при търсене на майката, че тя се намира почти винаги където има прясно пило и рамката е сравнително по - лека от останалите. Не е твърдо правило, но над 70% е вярно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Друго което е при търсене на майката, че тя се намира почти винаги където има прясно пило и рамката е сравнително по - лека от останалите. Не е твърдо правило, но над 70% е вярно.
    Напълно подкрепям мнението. Това лято ми се е налагало сравнително често да търся майки и почти винаги с малки изключения са на някоя по лека пита с открито пило и яйца. По лесно откривам жълтите майки , както и светлосивите , като черните са по трудно забележими. До някаква степен зависи и от склонността на майката да се крие под долния или страничните ръбове на питите, когато усети раздвижване на рамката на която е.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Да допълня, аз ги намирам като държа рамката на слънце под наклон около 45 градуса с изпънати ръце.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    с изпънати ръце.
    То затова постоянно те боли кръста.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    То затова постоянно те боли кръста.
    Не, от това не ме боли кръста а гърба. Имах в предвид че ако гледаш от малко по далеко имаш по голям периметър и се намират по лесно.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не, от това не ме боли кръста а гърба. Имах в предвид че ако гледаш от малко по далеко имаш по голям периметър и се намират по лесно.
    Така де. Над бъбреците. Грешка в изказа.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    Сезона засега върви добре, след акацията и обилните дъждове цъфнаха ливади, а сега цъфна и липата (откакто я следя цъфти 1-10 юли), всички семейства получиха по още едно магазинче. Първият мед вече го запечатват и мисля след липата, да въртя всичко, след което и приключва при нас сезона.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •