Има болно пило. Ще трябва уточнения.
Има болно пило. Ще трябва уточнения.
А защо има яйца по стените на килийките? Или ми се привижда?
Май са се изместили от самото тръскане.
В случая няма значение, къде са яйцата, а че пилото е болно.
А не може ли да има връзка м/у двете?![]()
Това не знам дали е някъв гнилец, че те много видове ама дори да не е лесно може да стане на гнилец.А ако е само едно семейство може би трябва радикално решение на така създалата се неприятна ситуация с това семейство.
Колега тези загнили ларви,и неприятна миризма какво друго да е? Ако нямаш някой по опитен да види най добре си вземи мерки и не рискувай!
Здравейте,относно уточненията.Кошера е система фарар за плодник ползвам един корпус после ханеманова решетка и нагоре магазини.Дъното е една трета мрежесто.Преди 20_25 дена е отварян за поставяне на основи .След отваряне първия признак беше силната миризна на мърша ,гнило.След преглет резултата се вижда на снимките.
Питите бяха извън кошера около 5 часа ,относно силата на семейството всички рамки бяха покрити с пчели.
Днес прегледах останалите 20 кошера , само на един положението беше пак притеснително.Не съм се справил с проблема и ми е доста дерт колеги ще се радвам на компетентните ви отговори.Кошера от снимките е същия както от предните снимки.Пчелите покриват всички рамки ,но тук миризма няма никаква.Просто притеснително с продрани на няколко места капачета .От там на всички които проверих с клечка имаше рядка течност светло кафява на самото дъно на килийката течно трудно за вадене ,само цаташе клечката.
Този пост е редактиран от manolibo; 16.06.2019 в 21:44. Причина: добавяне на снимки
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))