Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6775

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    А валя ли?
    Отново ни заобиколи. Остава една градушка да ни изпердаши да ни довърши, поне да не се мъчим

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Отново ни заобиколи. Остава една градушка да ни изпердаши да ни довърши, поне да не се мъчим
    Във видинско земята изгни от дъжд. До преди седмица положението беше плачевно. Бях се уплашил, че ще измрат от глад, така бяха им свършили запасите а съм хранил. Сега вече има принос, температурите се качиха и вече има приличен принос и на двата пчелина.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    При мене приноса все още или е мираж или е много слаб. На единия пчелин цяла пролет храних два пъти седмично, развих супер силни семейства с цел да ги разделя и когато го направих преди една седмица видях че нямат грам мед и са на ръба на отцеляването, от тогава до сега започнах да ги храня като овцете, сутрин и вечер по една хранилка сироп, но като гледам ефекта е нулев като изключим това че са още живи....

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Онзи ден видях и хванах първия рояк за 5-годишната ми "кариера" на пчелар. Най-вероятно е от моите, но добре се получи, че остана мой. Таман пристигнах на село и те се хващаха на ябълката на съседите, покриха 3-4 рамки и видях поне 3 майки докато ги прехвърлях в кошер.
    Обаче друго ме притеснява, вече почти на всички кошери сложих и втория магазин (ДБ10), в магазините има и мед и пило. Миналата година на два-три пак беше така - качвах по 2-3 магазина, че майките се качваха и в началото на юли като поглеждах в плодника - ни пило ни мед. Едвам до септември ги свалях в плодника.
    Тази година пробвах с ханеманови, не съм доволен и ги махнах...
    Ако някой може да ме посъветва нещо по този въпрос, ще съм благодарен.

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Иван_Барабан Виж публикацията
    Онзи ден видях и хванах първия рояк за 5-годишната ми "кариера" на пчелар. Най-вероятно е от моите, но добре се получи, че остана мой. Таман пристигнах на село и те се хващаха на ябълката на съседите, покриха 3-4 рамки и видях поне 3 майки докато ги прехвърлях в кошер.
    Обаче друго ме притеснява, вече почти на всички кошери сложих и втория магазин (ДБ10), в магазините има и мед и пило. Миналата година на два-три пак беше така - качвах по 2-3 магазина, че майките се качваха и в началото на юли като поглеждах в плодника - ни пило ни мед. Едвам до септември ги свалях в плодника.
    Ако пусне липата(знам че има достатъчно), те сами ще се оправят ще свалят майката и чак след това може ХР.
    П. П. В събота минах от там(Струпец), не съм забравил обещанието си, но не остана време. Успех и се радвам че си успял да си развиеш семействата
    Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях. - Мечо Пух

Автор
    Регистриран
    16.03.2011
    Пчеларски район
    с.Гълъбник Община Радомир
    Пробвай с една рамка по-малко в магазините.
    Полупланински район 700 м.н.в.
    8 рамкови многокорпусни кошери,хибридна система.

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от Ники Виж публикацията
    Пробвай с една рамка по-малко в магазините.
    От три години съм с ламаринени разделители в магазините на по девет рамки с цел да надграждат и съответно по-лесно разпечатване.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца

,,Представената графика (вж. Фиг. 1) показва две криви, характеризиращи динамиката на развитието на пчелната колония, скоростта на производство на яйцата на майката и общата численост в семейството. От графиката става ясно, че максималното производство на яйца на майката достига през юни и съответно общият брой на пчелите достига своя максимум в края на юли, когато реколтата от мед вече е приключила в повечето региони. Така че какъв е смисълът на отглеждане и грижа за пчели, които само ще консумират храна?,,

П.П.Това горното е за Русия като календарно време но мисля, че посоката на мисълта ти съвпада с тази на извадката от статията.
    Ако нямаш силна паша /аз също много рядко слагам ХР но основната паша е слънчоглед и те сами си я блокират/ та ако си в район със слаба паша може би ще ти се наложи работа с Х.Р. или трябва друго нещо да измислиш за ограничаване на майката във времето на паша евентуално юни-юли зависи от много фактори но мисля, че много пчели и пило не винаги е добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Викам си, че ще опитам да извадя малко мед, а те кошерите за подхранване Айде завивай!
    Все пак поомазах центрофугата ама малко пародийна работа, все едно свалям магазините есента и въртя ако има нещо. Отчитам и мои грешки ама мисля, че и природата ми подложи крак на 2 пъти и вместо да си взема бележка аз го карам все едно е преди 20 години. Меда е по-тъмен отколкото очаквах, с червеникаво-оранжев отенък. Имаше пити и с мана. Нищо общо със светлия пролетен мед, който първо вадя.
    Продължаваме напред!
    Медец

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Положението е трагично, има някакъв мед, но! Оплождането на майките е много зле, губят се.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •