Колега Александров благодаря за отговора. То се оказва ,че моите са абсолютно същите ако няма да има мрежесто дъно даже и летвичката за размера на входа е на същия принцип и корпука я натиска, прелката съм я хванал с пантички за дънната табла с наклон навън .Само че аз съм ги хванал дънните табли неподвижно и имат лек наклон напред към входа 1см мисля че беше. Сега се връщаме на изходния въпрос за зазимяването. С тези дъна ли да ги оставя без мрежести отвори по тях или да правя други? Мисля да направя така : отвотките ми в момента са 13 рамки 6 в горния и 7 долу, до зазимяването надали ще успеят да изградят до 20 рамки. Ще оставя равен брой рамки по 7 ли по 8 ли ще видим в два корпуса без значение колко са плелите като до 10 ще сложа преградни дъски и затоплящи м-ли. В тази връзка ако сложа стиропор 5 см без някакво обличане не го гризат нещо? Ако съм разбрал правилно при такова зазимяване мога да си остана с плътни дъна ,долния вход но 5см с предпазители , на долния корпус затворен ,на горния отворен с тези кръглите пластмасови устройства поставени на малките дупчици само за въздух да влиза , най отгоре бризентово платно със затоплящ м-л над него а под него две три клечки 10-15 мм -ви напречно на рамките да минават? Доколкото разбирам подвижността на дънната табла е с цел по-лесно почистване ?Дали е само това? Ще съм признателен за всякъкви съвети , насоки и критики относно расъжденията ми. Всички те ще са ми ценни тъй като мисля зимата да си изработя 20-тина кошера ЛР и догодина да ги пълня![]()

Цитат