Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
За 3-4 дена изядоха по една питка и няма и следа от нея по рамките, купих още 300кг. захар за последно и се отказвам, вече не издържам финансово. На 6ти юни ще направи 1 година без дъжд.
Това е стряскащо! За коя община става дума, ако не е тайна? Да не те отчайвам, но обилните дъждове, които прогнозираха за северозапада в края на седмицата и които до онзи ден достигаха до над 30л/m2, синоптичните модели вече прогнозират под 8л, което за едно денонощие са нищо. Дано те заоблачи трайно
При мен вали регулярно, земята е перфектна, всичко е избуяло, но нектар няма. Хайде, акацията е тото, но сега и аморфата не пуска, само прашец. Днес, проверих магазините - сухо на барут. Липата до дни ще тръгне, но при мен не е особен фактор.
Онзи ден бях на разходка в южните поли на Ст. Планина, над Локорско. Там се срещат акациеви масиви на около 800м надморска. Масово цъфнали, препълнени с цвят, а от миризмата на медонос направо свят да ти се завие, но пчели на акациите почти нямаше, повечето събираха от ливадните растения - глушина, босилек. Засмуках няколко цвята, никакъв нектар нямаше в тях, само дето миришат неустоимо Ако някой помни такава странна година, да каже