Мерси за радостния отговор - в суматохата на търсенето извадих едновременно три пити и после не помня коя къде сложих, нито ляво/дясно - това крие ли рискове някакви? Първата пита е която си я градиха без основа - тя си стои празна и изградена на около 70 процента. после следват четири с пило и мед, които явно съм ги разджуркал в случайна подредба. После им сложих две основи за градеж и преградната дъска на осмо място, та има ли ядове ако съм набутал пилото към средата на кошера? Десетина пчели вентилираха на кацалката, а вътре капеше нектар при външна температура 24 градуса. Кошера който взех при улавянето на роя ДБ12 беше с прогнило дъно и му заковах 6 см дебела борова дъска за ново дъно, отгоре на плодника няма втори отвор, нито дупка за вентилация на капака. Кошера е поставен на покрива на складово помещение - циментова плоча, която я припича цял ден. Има ли вероятност да им е жега на пчеличките или те си обичат жегата? Да продължавам ли със захарта - вече глътнаха 8 кила? Не ми е проблем да им дамо още 58 до есента ама в момента е акацията нацъфтяла и мъкнат здраво? Страх ме е да не им прецакам меда със захарта и да им кристализира за зимата и да не могат да го кльопат в студа? Празните килиики всред пилото вече излюпени пчелички ли са, или загинали ларви? Да им давам ли захар докато напълнят 12те рамки или да ги оставя да се борят сами?