Тези дни спасявах пчели, днес храних пчелояди. Баси , такава напас не бях виждал.
Атс-то беше правил някаква техника за отпъждане, някакво инфо има ли?
пп. Дроновете могат ли да фъркат в дъждовно време ?
Ефекта от техниките е кратковременен. В една градинка в центъра на града имаше подобни техники за пропъждаме на врани, че като седнеш да починеш на някоя пейка, те осират гаргите. Всичко обаче беше от ден до пладне относно ефекта.
Пчелоядите в дъждовно време ти се набиват на очи, защото пчелите си кротуват и птиците огладнели ги дебнат на прелките, а при хубаво време се засищат във въздуха, далеч от пчелина.
Според мен понеже в България кошерите се увеличиха много, всяка 2ра къща има кошери има изобилие на храна и за това в тази благоприятна среда популацията на пчелоядите се е уличила многократно.
Те кошерите нарастват заради програмите, ама пчелите намаляват.Пчелоядите за съжаление хартиени отчети не ядат и налитат на все по-оскъдната храна.Май не са много пчелоядите току им е малко папането и стават нахални?
Що ли да ядат гадинките като земеделците им изтровиха поминъка?![]()
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Не зная за статистиката, но в северозападния район почти не останаха хора без кошери. При нас е голяма бедност и всеки се опитва да изкара някой лев. В моята работа от 70 човека около 50 гледат кошери а на другите 20 имат роднини в чужбинаот тези 50 само 3ма сме регистрирани а в селото където ми е пчелина има само 2 регистрирани а във всяка 2ра къща има кошери за това не вярвам на статистика.
Ами щото такваз ми е технологията? Не използвам сиропи, а само твърда храна. Относно приноса, когато го има храната така си и стои. Обаче когато и да завали, сядат пред телевизора(прелката) и си чоплят. Така и аз съм спокоен.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Положението е : " Муци". На няколко пъти искам да се похваля нещо, ама то - умен телефон и глупав пчелар, не става.![]()
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))