Здравейте учители,цяла зима ви четох постовете и се опитвах да попивам но, реших и да регресирам моето първо семейство.
Искам да споделя моите тегоби:
През август взех отводка без майка, пчелите произведоха и семейството презимува успешно. Тази пролет изградиха / без основи/ 7 лр пити т.е.сега са на 1/5 корпус. 5 от питите са пластмасови с 4.9 килийки,искам да изградят магазинен корпус със закупени основи, как ще ме посъветвате?

Цитат
Но това е съвсем нормално де, не се притеснявай! Относно регреса, поне това което съм чел: преминаването на 4,9 килийка е свързано точно с регреса на пчелното семейство и за да е успешен регреса трябва да се извъртят няколко поколения пчели и съответно майката да е произведена на тази килийка, демек трябва нова майка при теб сега пролетта. В кошера не трябва да има други работнически килийки освен 4,9 разбира се. Дивият ти градеж на каква килийка е изграден? При наличие на 7р покритие с пчели в ЛР корпус, какъв магазин ще градят сега? Остави ги да изградят първо плодника и евентуално за липата или слънчогледа ще си изградят магазин. Защо бързаш толкова? Или пък вероятно нещо не съм разбрал кое кога и колко е изградено...