Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 692

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    Преди години като хващах рояци ползвах празни кошери с по някоя и друга рамка вътре и шишенце с пророй което изпаряваше с фитил миризмата,бях събрал сигурно на цялото село рояците при мен,лошото дойде Август същата година когато при част от тези същите рояци се прояви Американски гнилец,изгорих ги заедно с кошерите и от тогава рояци не хващам
    Не знам защо горите кошера! Виждал съм заселен кошер, след американски гнилец без никаква процедура за обеззаразяване и няма глнилец след това! Аз си обгарям кошера след умряло семейство. Да се гори, е безмислено за мен!
    Залагам капани и досега рой с гнилец съм хващал края на Юли-началото на август. Но това не е рой, а семейство бягащо от заразен кошер!

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Не знам защо горите кошера! Виждал съм заселен кошер, след американски гнилец без никаква процедура за обеззаразяване и няма глнилец след това! Аз си обгарям кошера след умряло семейство. Да се гори, е безмислено за мен!
    Залагам капани и досега рой с гнилец съм хващал края на Юли-началото на август. Но това не е рой, а семейство бягащо от заразен кошер!
    Горя кошерите заради горчивия опит който имам с АГ,явно не си се сблъсквал с АГ колега.В предходни години също ми се е появявал кошер с АГ тогава обгориг въпросния кошер и следващата година сложих отводка в него която също се разболя от АГ и изгорих всичко,от 5-6 години насам АГ нямам,от колеги от моя раьон не смея никаква екипировка да вземе та камоли рояк да хвана.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •