Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 275

Тема: РАПИЦА

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Много рано е за роеве,не е ли е студено при теб.Поне след 1 май,е вероятно да започнат.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от M.Milkov Виж публикацията
    Много рано е за роеве,не е ли е студено при теб.Поне след 1 май,е вероятно да започнат.
    Най - ранен рой съм засичал на 15 април, но беше и по - топло. Сега има подготовка за роене и другата седмица като се затопли ще е бума. За разлика от миналата година, тази ще е много богата на рояци. Ако няма пръскания, които да унищожат летящата. Ранното роене тази година все си мисля, че е прекомерното подсилване с питки още от миналата година. Много хора се подведоха по едни клипчета, което ще им изиграе лоша услуга.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Най - ранен рой съм засичал на 15 април, но беше и по - топло. Сега има подготовка за роене и другата седмица като се затопли ще е бума. За разлика от миналата година, тази ще е много богата на рояци. Ако няма пръскания, които да унищожат летящата. Ранното роене тази година все си мисля, че е прекомерното подсилване с питки още от миналата година. Много хора се подведоха по едни клипчета, което ще им изиграе лоша услуга.
    Миналата година нямаше рояци защото изсъхна ореховата шума.Тая ще има заради+7 дена разлика.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Миналата година нямаше рояци защото изсъхна ореховата шума.Тая ще има заради+7 дена разлика.
    Няма разлика. Всичко ще си дойде на място, дори и може да закъснее.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Няма разлика. Всичко ще си дойде на място, дори и може да закъснее.

Ако искаш да се вържем бас на нещо?Аз продължавам да твърдя за 7 дена разлика.И не според мен питките от клипчета са виновни.Според мен е в септемврийския прашец.Шегичка Модернизаторе,но можем да се басим за 7 дена.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    избързването от 15-20 дни спрямо мин. година, което наблюдавахме м.Февруари и Март е редуцирано заради настоящето захлаждане и е сведено до не повече от 3-4 дни. В този ред на мисли акация при мен 30.04., при Дончев ще е както прогнозирах, за при Даката не знам, не ми е дал данни от мин. година, но като цъфне при него, с малки изключения, всички останали ще разберем

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    избързването от 15-20 дни спрямо мин. година, което наблюдавахме м.Февруари и Март е редуцирано заради настоящето захлаждане и е сведено до не повече от 3-4 дни. В този ред на мисли акация при мен 30.04., при Дончев ще е както прогнозирах, за при Даката не знам, не ми е дал данни от мин. година, но като цъфне при него, с малки изключения, всички останали ще разберем
    Е как да не съм дал.От пост 1406 нагоре в север център.Чети,бре Перка,чети...

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •