Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 2387

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Янчо казва за неговите същото. Ако не бъркам, почват с пилото за зимни октомври, но почти не спират зимата, а той не спира с твърдата храна...

Той мой да не спира с твърдата,но пък им намерил цаката майките да спират да снасят когато си иска.Аз съм беден и нямам пари за торбички. По това време на сезона ги ползвам за пайове.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Той мой да не спира с твърдата,но пък им намерил цаката майките да спират да снасят когато си иска.Аз съм беден и нямам пари за торбички. По това време на сезона ги ползвам за пайове.
    Идеята ми беше друга. Не да коментирам практиката на Янчо, а да се види че не всичко е черо или бяло, а въпрос на вариации. Демек, ако запра майката края на юли излиза март със силно семейство, така и ако почне да се прави зимна пчела октомври пак може да се излиза със силни семейства. Въпрос на усещане и предпочитания и минимално влияние на район.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Идеята ми беше друга. Не да коментирам практиката на Янчо, а да се види че не всичко е черо или бяло. Демек както ако запра майката края на юли излуза март със силно семейство, така и ако почне да се прави зимна пчела октомври пак може да се излиза със силни семейства. Въпрос на усещане и предпочитания и минимално влияние на район.

В кошера е тайната.Неговия модел кошер,не е като нашите стандартни.С малко има разлика,но има за хранилката няма да споменавам/меда го правят на сахар/.Това да не ти прозвочи като реклама,но сравнявам с друг модел.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    В кошера е тайната.Неговия модел кошер,не е като нашите стандарти.Смалко има разлика,но има за хранилката няма да споменавам/меда го правят на сахар/.Това да не ти прозвочи като реклама,но сравнявам с друг модел.
    Ами бъркаш се, тайната е в това какво има между ушите ни...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ами бъркаш се, тайната е в това какво има между ушите ни...

Вярно,че бъркам човек съм,но температурата в кошера е друга с малко има разлика,но може би тя е ключа към палатката.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Вярно,че бъркам човек съм,но температурата в кошера е друга с малко има разлика,но може би тя е ключа към палатката.
    Е ако беше толкова с кошер да ги направиш дългоживи. В страни където няма зима не спират да снасят, спират ако няма прашец.Но ние имаме зима имаме пчели летни с къс живот и така наречените зимни които са дългоживи/ така ги наричат руснаците/. Правени са опити слагат се в къща на топло не спират със снасянето но са с къс живот и накрая като сметнат приход / разхид не им излиза сметката.Това за Сибир де за тука не знам изгодно ли е!

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Има ефект разбира се от PVC или фибрановите кошери, но без начина на работа те са си просто едни сандъци. Иначе почти всеки с малко повечко стаж си е намерил някаква истина и система за работа за него си и трудно се пречупва на друг тертип на работа. Абе важното е да ни е кеф и да ни носи приходи и удволетворение, иначе другото е ала - бала.
    Жоре, тез дългоживеещи пчелаци само ги сънуваме с тебе... Трябва да пробваме да им спрем ферментиралия нектар, че белким доживеят до дълбока старост, или пък да минат само на ферментирал ли....

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •