Съвсем умишлено изказах толкова екстремистко мнение. Много ме е яд на безсмислени разпоредби, особено такива, които няма как да се изпълняват. Табелките са типичен пример. Сегашният закон разглежда пчелите аналогично на топлокръвните домашни животни, които животни, първо - решават въпроси от жизнена важност за прехраната, второ - могат да са източник на заболявания, вкл. по хората и трето - не летят на воля където си искат. А пчелите са друга работа и единствените неща, с които според мен трябва да се съобразявам при тяхното отглеждане са да не ужилят хора или животни и да не съм пречка на другите пчелари. Вие кажете какво друго е необходимо да ми се регламентира в пчеларството, че не се сещам
Ето, по въпроса за пчелин в населено място е все едно дали допустимостта ще е написана в закона за пчеларството или ще е параграф от закона за ветеринарно-медицинската дейност. Ако има воля да е така, без значение е кой закон го регулира. Затова съм екстремист по въпроса за нуждата от специализиран закон за пчеларството. Много малко неща остават за решаване в такъв закон.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Нищо, малко лаене не пречи, докато ти дават да лаеш
"след като, за жалост, сме принудени да живеем заедно, най-важното, което трябва да помним, е, че единственият начин да имаме някакъв закон е да имаме възможно най-малко закони. Според мен няма друг етичен стандарт, с който да се измери цялостното неетично понятие държава, освен с количеството време, мисъл, пари, с усилията и подчинението, които обществото изтръгва насила от всеки свой член. Ценностите и цивилизоваността на обществото са обратнопропорционални на това ограбване. " - Айн Ранд
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Дребнави сме.Хората имения имат,а на нас ни хвърлят трохи за апартаменти.
Днес чух,че 1300евро за кв. била ниска цена.
Брокерики твърдели че цените били по 3.
Бах тая държава.При нас циганите с помощи от Германия си копуват от Българите къщи с 1 дек място за 5к лв.
![]()
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Ето и още нещо от един господин на име Уинстън Чърчил: "Ако имате десет хиляди разпоредби, съсипвате всякакво уважение към закона".
Аз, понеже не мога да съм на интелектуалното ниво на такива хора, скромно предпочитам да ги чета и с удоволствие да споделям от време на време това, което ме впечатлява.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))