Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    За подсилка! Преди около 15г. една баба в аптеката искаше да си купи тетраолеан, да ги подсили напролет- пчелите след зимуването!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Преди месеци един познат ме пита дали храня с захар, защото илскал да си купи за детето мед. Аз му казах, да но пролет и есен когато не събират мед, но той каза че знаел че щом се дава захар меда не е хубав и ще си купи от един дядо на селото му който хранел само с мед, негово право. Звъни ми след няколко дена и ме пита дали може човек да се натрови с мед понеже детето след като е яло от меда на дядото го е закарал в спешното и там са му казали че е от меда. Аз му казах че не съм доктор и няма как да знам, но се замислих и му казах да попита дядото, как съхранява рамките от молеца щом не позва нищо вредно. Оказа се че ползвал Райд за молци, като прочетох колко отрови има в него ми настръхна косата. Не зная дали това е пречината, но такъв "био" мед не бих го ял и без пари да ми го дават.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Преди месеци един познат ме пита дали храня с захар, защото илскал да си купи за детето мед. Аз му казах, да но пролет и есен когато не събират мед, но той каза че знаел че щом се дава захар меда не е хубав и ще си купи от един дядо на селото му който хранел само с мед, негово право. Звъни ми след няколко дена и ме пита дали може човек да се натрови с мед понеже детето след като е яло от меда на дядото го е закарал в спешното и там са му казали че е от меда. Аз му казах че не съм доктор и няма как да знам, но се замислих и му казах да попита дядото, как съхранява рамките от молеца щом не позва нищо вредно. Оказа се че ползвал Райд за молци, като прочетох колко отрови има в него ми настръхна косата. Не зная дали това е пречината, но такъв "био" мед не бих го ял и без пари да ми го дават.
    Точно за такива "познати" спрях да им обяснявам как се отглеждат пчели; Захар , ами не, защо имат си мед!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията

Детето на колко години е?А това е вярно за меда ако се дават на пчелите сахари и инверти.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Детето на колко години е?А това е вярно за меда ако се дават на пчелите сахари и инверти.
    Около 10 годишно е, старите хора не вярвам да дават инверти, но знае ли човек. Преди години имах зеленчукова градина и продавах а до мен беше една баба, която слагаше изкуствена тор с чували. И след това някой приятел като каже, аз си купувам от бабите на пазара понеже знам че е истинско му се чудя на акъла. Ще гледа истински зеленчуци при 150 лв. пенсия и ще ги продава без пари, няма такъв филм.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Кошерите са екстра и съм много доволен. И по-слабичките вече са се съвзели, по-силните работят активно и като цяло всичко е ток. Лошото е само тоя ветрец, който постоянно подвява и заформилата се суша. За мед още е рано да се каже дали ще има ама пчели излизат за страх.
    Медец

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    Кошерите са екстра и съм много доволен. И по-слабичките вече са се съвзели, по-силните работят активно и като цяло всичко е ток. Лошото е само тоя ветрец, който постоянно подвява и заформилата се суша. За мед още е рано да се каже дали ще има ама пчели излизат за страх.

Това е лесно,нашите след последната подредба работят на 6-7 рамки само в единия край.Много колеги може да ме изкарат лъжец или пияница,но в момента доизграждат крайни рамки.Брата каза,че няма да мой да ги удържим на акацията ако продължаваме така.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Това е лесно,нашите след последната подредба работят на 6-7 рамки само в единия край.Много колеги може да ме изкарат лъжец или пияница,но в момента доизграждат крайни рамки.Брата каза,че няма да мой да ги удържим на акацията ако продължаваме така.
    Ако не лъжеш е много прав. Има още 39- 40 дни до акацията.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Днес първите ротации,тук там и сами са слезли в долния,разширявах,дето съм закъснял са започнали градеж на пластмасовите основи(демек преградната дъска).Набарах една самосмяна и първата отводка е факт.То май търтеите са кът ама...Вече са кротки,явно са напръскали житните вече.Те такива ми ти работи,отидох уж за час,а деня едвам стигна.

Потребител
    Регистриран
    24.04.2017
    Пчеларски район
    Лакатник, Козлодуй
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Днес първите ротации,тук там и сами са слезли в долния,разширявах,дето съм закъснял са започнали градеж на пластмасовите основи(демек преградната дъска).Набарах една самосмяна и първата отводка е факт.То май търтеите са кът ама...Вече са кротки,явно са напръскали житните вече.Те такива ми ти работи,отидох уж за час,а деня едвам стигна.
    И при мен необичайно голяма агресия през целия март, но и пръсканиците по ораното продължаваха и днес. Дано да се кротнат, че и на мен да олекне Иначе силните семейства вече нямат почти никакъв мед, дори в крайните пити вече няма запечатан, само малко нектар от вечерните подхранвания. Пило обаче бол

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •