Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
Цял ден се чудя да ли да пиша,след като си сипах една ракия ми дойде силата и се реших.
Казваш,че за една линия на Германеца му струва 5000еуро на година.Това прави 1 месечна негова заплата.Ако е вярно това твърдение тогава в България ще стигнат 800-1000лв.Друго което искам да те питам е твоето твърдение,че твоите майки дават два пъти повече мед.При полужение,че моите правят около 15 рамки пило и докарват средно 100кг мед.Твоите ще да дат ли двойно?Последното нещо което искам да те питам.Правил ли си нещо по селекцията при натравяния да не се отразява толкова много на кошера?Това е за сега.Ако не ме разбереш пиши кое не си разбрал.
Друмев, ти пак по пчеларски се опитваш да изкопчиш информация. Винаги може да се свържеш с мен и да питаш директно, ще ти кажа така както е. Това също го подложи на съмнение, проверка има как да направиш.
И конкретно на въпросите. Такова твърдение аз нямам. Ако го обещая - после трябва да го изпълнявам. Защо ми е да си го причинявам.
Пък за опасността летящите пчели да загинат от натравяне, ако аз пръв не го бях посочил като страничен ефект, повечето дори нямаше да знаят за него. От развъдна гледна точка тоя проблем се решава по два начина - с по-мързеливи пчели или с пчели устойчиви на пестициди. Ти от кои искаш?

След като имаш такива високи стандарти, ти си напълно подходящ за тестер-оценител. Човек, който сам си налага ограничения, ще получи ограничен краен резултат.

БЛАГОДАРЯ на всички за участието в анкетата