https://fermer.bg/novini/uchredyavan...yat-ot-sektora
Някой знае ли от къде е взет модела на тия кошерчета?Моите събират точно 1 буркань.
Ей,краде се от всякъде.
![]()
https://fermer.bg/novini/uchredyavan...yat-ot-sektora
Някой знае ли от къде е взет модела на тия кошерчета?Моите събират точно 1 буркань.
Ей,краде се от всякъде.
![]()
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Дака, от 2013г от как е написана статията до сега тея малки кошерчета пораснаха на 24р лежаци с по 2 магазина, а обединените браншови организации тъй си изротираха управлението, че родиха нови кадърни пчелари, които с помоща на Еврогейския съюз усвояват на 100% средства и правят пчелини за пример. Метизираната месна пчела остана в историята и месните развъдни асоциации бълват майки на по 100 лв. със строго следена расова принадлежност към БМП. Нацоналната лаборатория за патогени и развитие в пчеларството отчете минимална смъртност по останалите живи пчелни семейства за 2018, а огнищата на церана са локализирани и в момента тече търг за избор на фирма, която да ги ликвидира с всичко което лети в радиус от 10км., но по изключително хуманен начин. Обикновенно, тези огнища са в планинските села , но това не е проблем тъй като хората там имат по 5-6 кошера и не допринасят с нищо за общата пчеларска кауза.... Въобще Българското пчеларство е във възход!
Сложих ти пръста,но малко не съм съгласен за цераната.Според мен я има във всеки пчелин в БГ.Въпроса е защо не казват как да я лекуваме?
Аз съм си намерил своя начин,но не ме питайте как да не стане като БИО опаковката ми.
![]()
Евден това провокация ли към мен стоя триъгълник?На следващия пост гледал си му турил пръста от горе на доле.
![]()
Като ще се цитира Айн Ранд, за случая има по-подходящ цитат:
"Наблюдавайте парите. Парите са барометър за достойнствата на обществото. Когато видите, че покупко-продажбите се извършват не със съгласие, а по принуда; когато видите, че за да произвеждате, ви е нужно разрешението на някой, който не произвежда нищо; когато видите, че парите се стичат при онези, които търгуват не със стоки, а с влияние; когато видите, че някои хора стават по-богати чрез подкупи и облагодетелстване, отколкото чрез работа, и вашите закони не закрилят вас от тях, но закрилят тях от вас; когато видите корупцията да се възнаграждава, а честността да се превръща в саможертва — тогава трябва да знаете, че обществото ви е обречено ..."
Какво да кажа, напълно покрива моето схващане, който е чел книгата, ще направи аналогията с предлаганите промени в закона за пчеларството. Въпреки всичко, вътрешното ми усещане е, че може да се има доверие на г-н Матеев и не може да се има доверие на г-н Николов /освен ако не го докаже/. Представените досега във форума възгледи на двамата са коренно противоположни по своята същност. Никой от двамата не ме познава, пчелите са ми научен интерес и за мен са разход, а не приход, така че нямам пряк сегашен интерес, а евентуален такъв за в бъдеще.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Уважаеми колега Евден, пръстчетата нагоре или надолу накрая ги показват избирателите.И колкото по бързо "избранниците" осъзнаят , че са избрани да служат , а не да налагат корпоративни и частни интереси, толкова по добре за тях. Идиотското предложение за чл.8 ал.8 не е лошо в духа на промени на законите да предложите и в Закона за движение по пътищата.Всеки, който не си регистрира в определен срок колата да му я отнемат!
Всичко има граници и край на тоя свят, само човешката алчност няма. Махнете го тоя чл.18 ! От него и желанието за монополни печалби на "спонсорите" му иде цялата идиотщина в тоя закон "За (убийството на) пчелардсвото"!
П.П. А относно изборите и пръстите , няма да казвам кой пръст ще показвам!
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))