Версия 6 на Работен документ Проект за ЗИД на Закон за пчеларството от 01.03.2019
Версия 6 на Работен документ Проект за ЗИД на Закон за пчеларството от 01.03.2019
Според закона, ако продавам отводки и съм не лиценциран подлежа на санкции, но ако продавам пчелни смейства не подлежа...Много яко! Ами ако имам миниоплодно с оплодена майка и го обявя за 30 лв заедно с пчелите, дали ще ме санкционират, че продавам майки, или мога да мина с офертата че е мини семейство, защото реално е такова?
Ще ме извиниш за мнението, но целия закон се кърпи само, и то кръпки които водят сектора до укропняване и затриване на дребния производител.
Така и не разбрахте майка му стара, че сектора не е 10-20 човека с по 500+ кошера! Докато всичко се прави в тази посока, ще има да чакате да излязат повече от 50 човека на протест, а от министерството ще Ви имат за "просяци"!
Виждам , че "свещената крава" чл.18 остава недосегаема.Предлагам разумно решение.
Чл. 18. (1) В резерватите изградени на териториите на Натура 2000 в Република България се отглеждат само местни отродия пчели и/или вътрелинейните им и междулинейните кръстоски.
http://forthenature.org/upload/docum...0_Bulgaria.pdf
Чл.8 ал.8 е пълна идиотщина! Конфискация на собственост без установено със съдебно решение престъпление? Ей, големи мераци на няколко "бизнес" пче.... печалбари да съсипят пчеларството. Глобата за административно нарушение не стига ли?
Този пост е редактиран от зуница; 15.03.2019 в 14:53. Причина: Допълнение
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
"Наистина ли мислите, че ние искаме тези закони да се спазват? Ние ги искаме нарушени. Няма начин да управляваме невинни хора. Единствената власт, която правителството има, е да репресира престъпниците. Когато няма достатъчно престъпници, можем да ги създадем. Като обявим толкова много неща за престъпления, става невъзможно за човек да живее, без да нарушава законите. Но кой иска нация от граждани, спазващи закона? Какво може да се спечели така? Затова просто прокарайте закони, които не могат да бъдат спазвани, нито наложени, нито обективно тълкувани. Така създавате нация от нарушители на закона. И можете да осребрявате вината им."
Айн Ранд
Nil satis nisi optimum
Речене - Сторено!!!
https://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1263
Май стана доста за четене:
https://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1483&page=2
https://pchelari.com/forum/showthrea...ll=1#post84157
Уважаеми колега Евден, пръстчетата нагоре или надолу накрая ги показват избирателите.И колкото по бързо "избранниците" осъзнаят , че са избрани да служат , а не да налагат корпоративни и частни интереси, толкова по добре за тях. Идиотското предложение за чл.8 ал.8 не е лошо в духа на промени на законите да предложите и в Закона за движение по пътищата.Всеки, който не си регистрира в определен срок колата да му я отнемат!
Всичко има граници и край на тоя свят, само човешката алчност няма. Махнете го тоя чл.18 ! От него и желанието за монополни печалби на "спонсорите" му иде цялата идиотщина в тоя закон "За (убийството на) пчелардсвото"!
П.П. А относно изборите и пръстите , няма да казвам кой пръст ще показвам!
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Като ще се цитира Айн Ранд, за случая има по-подходящ цитат:
"Наблюдавайте парите. Парите са барометър за достойнствата на обществото. Когато видите, че покупко-продажбите се извършват не със съгласие, а по принуда; когато видите, че за да произвеждате, ви е нужно разрешението на някой, който не произвежда нищо; когато видите, че парите се стичат при онези, които търгуват не със стоки, а с влияние; когато видите, че някои хора стават по-богати чрез подкупи и облагодетелстване, отколкото чрез работа, и вашите закони не закрилят вас от тях, но закрилят тях от вас; когато видите корупцията да се възнаграждава, а честността да се превръща в саможертва — тогава трябва да знаете, че обществото ви е обречено ..."
Какво да кажа, напълно покрива моето схващане, който е чел книгата, ще направи аналогията с предлаганите промени в закона за пчеларството. Въпреки всичко, вътрешното ми усещане е, че може да се има доверие на г-н Матеев и не може да се има доверие на г-н Николов /освен ако не го докаже/. Представените досега във форума възгледи на двамата са коренно противоположни по своята същност. Никой от двамата не ме познава, пчелите са ми научен интерес и за мен са разход, а не приход, така че нямам пряк сегашен интерес, а евентуален такъв за в бъдеще.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))