За мен нещата са така :
пчелар не ползвал атибиотици . обаждане -Ало, имате антибиотик в меда. - Ама аз не съм ползвал.- Имате наблизо животновъдна ферма, от там е.
пчелар ползвал антибиотици. - обаждане -Ало, имате антибиотик в меда. - Ама аз не съм ползвал. Има ферма до мен, сигурно е от там.![]()
Таке е,и не е така.
Тази година познат пчелар си продава меда.Преди това търговецът взема проби и след 20 дни товари и плаща.Не минава седмица и се обажда-ела да си вземеш меда и да върнеш парите-намерихме тетрациклин.
Но аз не съм ползвал-не ни интересува-ще те съдим,ние имаме анализ.
Бре, пита ме той какво да правя.Съветвам го да отиде и да види дали дали меда е негов.Ако си го познае да вземе проба заедно с търговеца и да го праща за анализ.
Отива,вижда тенекиите,познава си ги.Вземат съвместна проба и по мой съвет взема и един бъркан от меда от вкъщи,от който продава на дребно.
Прати ги в акредитирана лаборатория за анализ само за наличие на тетрациклин.Двете проби стуват 96 лв без куриерските.
С резултата при търговеца.Ами ние ще проверим и ще се обадим.
Ни вест,ни кост.
Та,внимавайте със съседните ветеринарни обекти...
Майки има - сандъци няма. Сандъци има - пчели няма. Пчели има - рамки няма, рамки има - пило няма, пило има - място няма, място има - средства няма, средства има - време няма.... Егати занаята
Solaris60
Познавам търговец, който работи с едни и същи пчелари от много години, само и само да е сигурен в стоката. Миналата есен каза, че в партидата на доказал се през годините пчелар намират огромна концентрация на антибиотик, чак не било за вярване. Пчеларя и той вдига рамене, никога не ползвал антибиотик, като двамата си имат доверие. Още нямат отговор на въпроса, дори подозират нечия злонамереност.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Не знам какво трябва да уча биология или химия, ама разбирам че нищо не разбирам от минерали и антибиотици
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))