Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ами вкарано веднъж в кошера, не е проблем да се разнесе.
    Логично-някоя и друга молекула, но стойности над допустимото..?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Логично-някоя и друга молекула, но стойности над допустимото..?
    Там биото да се оправят.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Там биото да се оправят.
    За мен нещата са така :

пчелар не ползвал атибиотици . обаждане -Ало, имате антибиотик в меда. - Ама аз не съм ползвал.- Имате наблизо животновъдна ферма, от там е.

пчелар ползвал антибиотици. - обаждане -Ало, имате антибиотик в меда. - Ама аз не съм ползвал. Има ферма до мен, сигурно е от там.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    За мен нещата са така :

пчелар не ползвал атибиотици . обаждане -Ало, имате антибиотик в меда. - Ама аз не съм ползвал.- Имате наблизо животновъдна ферма, от там е.
    пчелар ползвал антибиотици. - обаждане -Ало, имате антибиотик в меда. - Ама аз не съм ползвал. Има ферма до мен, сигурно е от там.
    Това са пчеларски анекдоти.
    Инак, при действително наличие на антибиотик, вложен от пчеларя, ти казват какъв е той (антибиотика).

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Това са пчеларски анекдоти.
    Инак, при действително наличие на антибиотик, вложен от пчеларя, ти казват какъв е той (антибиотика).
    Таке е,и не е така.
    Тази година познат пчелар си продава меда.Преди това търговецът взема проби и след 20 дни товари и плаща.Не минава седмица и се обажда-ела да си вземеш меда и да върнеш парите-намерихме тетрациклин.
    Но аз не съм ползвал-не ни интересува-ще те съдим,ние имаме анализ.
    Бре, пита ме той какво да правя.Съветвам го да отиде и да види дали дали меда е негов.Ако си го познае да вземе проба заедно с търговеца и да го праща за анализ.
    Отива,вижда тенекиите,познава си ги.Вземат съвместна проба и по мой съвет взема и един бъркан от меда от вкъщи,от който продава на дребно.
    Прати ги в акредитирана лаборатория за анализ само за наличие на тетрациклин.Двете проби стуват 96 лв без куриерските.
    С резултата при търговеца.Ами ние ще проверим и ще се обадим.
    Ни вест,ни кост.
    Та,внимавайте със съседните ветеринарни обекти...
    Майки има - сандъци няма. Сандъци има - пчели няма. Пчели има - рамки няма, рамки има - пило няма, пило има - място няма, място има - средства няма, средства има - време няма.... Егати занаята
    Solaris60

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от piper Виж публикацията
    Таке е,и не е така.
    Тази година познат пчелар си продава меда.Преди това търговецът взема проби и след 20 дни товари и плаща.Не минава седмица и се обажда-ела да си вземеш меда и да върнеш парите-намерихме тетрациклин.
    Но аз не съм ползвал-не ни интересува-ще те съдим,ние имаме анализ.
    Бре, пита ме той какво да правя.Съветвам го да отиде и да види дали дали меда е негов.Ако си го познае да вземе проба заедно с търговеца и да го праща за анализ.
    Отива,вижда тенекиите,познава си ги.Вземат съвместна проба и по мой съвет взема и един бъркан от меда от вкъщи,от който продава на дребно.
    Прати ги в акредитирана лаборатория за анализ само за наличие на тетрациклин.Двете проби стуват 96 лв без куриерските.
    С резултата при търговеца.Ами ние ще проверим и ще се обадим.
    Ни вест,ни кост.
    Та,внимавайте със съседните ветеринарни обекти...
    Доста не сериозно звучи , първоначално всичко е добре пък после връщай парите, нали при вдигането на меда се подписват едни договори и декларации (поне що годе читавите фирми така процедират)???

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от piper Виж публикацията
    Таке е,и не е така.
    Тази година познат пчелар си продава меда.Преди това търговецът взема проби и след 20 дни товари и плаща.Не минава седмица и се обажда-ела да си вземеш меда и да върнеш парите-намерихме тетрациклин....
    Познавам търговец, който работи с едни и същи пчелари от много години, само и само да е сигурен в стоката. Миналата есен каза, че в партидата на доказал се през годините пчелар намират огромна концентрация на антибиотик, чак не било за вярване. Пчеларя и той вдига рамене, никога не ползвал антибиотик, като двамата си имат доверие. Още нямат отговор на въпроса, дори подозират нечия злонамереност.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Познавам търговец, който работи с едни и същи пчелари от много години, само и само да е сигурен в стоката. Миналата есен каза, че в партидата на доказал се през годините пчелар намират огромна концентрация на антибиотик, чак не било за вярване. Пчеларя и той вдига рамене, никога не ползвал антибиотик, като двамата си имат доверие. Още нямат отговор на въпроса, дори подозират нечия злонамереност.
    Отговори винаги има, въпроса е обаче кой ще смее да си признае - никой. Аз също съм влизал в подобен водевил.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията

А за какво го ползвате тоя антибиотик?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Не знам какво трябва да уча биология или химия, ама разбирам че нищо не разбирам от минерали и антибиотици

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •