Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6774

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Тошка пробва ли метода на ПАНАКАТА?Или не си стигнал до там?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Тошка пробва ли метода на ПАНАКАТА?Или не си стигнал до там?
    Сега нямах време, даже останаха непрегледани кошери. Другата седмица ще дават новите дрехи

На мисъл ми е как да подам захаросан мед на пчелите. Имам няколко тенекии с рапичен и слънчогледов, които се е видяло, че няма да ги купят и ми се ще да ги върна на пчелите. Целта е засилване на семействата. Не знам дали с подаване на мед може да изградят и някоя пита. Опит с подхранването нямам никакъв и до сега четох темите по въпроса ама не откривам отговор. Ще ми се да е нещо по-течничко, като сиропче, да не тичат за вода ама всеки пише за нападения. Отделно половината от кошерите са без хранилки, а другите са 20+ годишни, леко непочиствани от последното им ползване, когато и да е било. Приемам идеи всякакви.
    Медец

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    Сега нямах време, даже останаха непрегледани кошери. Другата седмица ще дават новите дрехи

На мисъл ми е как да подам захаросан мед на пчелите. Имам няколко тенекии с рапичен и слънчогледов, които се е видяло, че няма да ги купят и ми се ще да ги върна на пчелите. Целта е засилване на семействата. Не знам дали с подаване на мед може да изградят и някоя пита. Опит с подхранването нямам никакъв и до сега четох темите по въпроса ама не откривам отговор. Ще ми се да е нещо по-течничко, като сиропче, да не тичат за вода ама всеки пише за нападения. Отделно половината от кошерите са без хранилки, а другите са 20+ годишни, леко непочиствани от последното им ползване, когато и да е било. Приемам идеи всякакви.

Герой труда — Сибирский пчеловод А.И. Демко

http://24medok.ru/geroj-truda-sibirs...vod-a-i-demko/

П.П. Надявам се да ти свърши работа на питанката.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Вчера изчистих пликовете от питките и третирах за акар с ОК. Тази година без затваряне на дъна семействата са много силни, но за сега няма да бързам с изводите, може всичко да е от самата година. Чудя се дали тази влага (конденза) на която всички пчелари се радват понеже с нея хранели пилото, дали помага или вреди. Не съм отварял да видя как е пилото но над 50% от кошерите са на 10 рамки а другите на 7-8, слабите семейства с късните самосмени ме изненадаха приятно. Инвентара е готов за сега всичко изглежда много добре, за 6 години пчеларстване това е най силният старт.

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Вчера при прегледа на семействата установих силно семейство без майка. Установих и едно, което гнездото е било разделено и едната част са приключили, но майката с малко пчели оцелели. Реших да ги придам на силното осиротяло.... обаче установих, че не знам как се придава. Слабите на две рамки ги сложих при силните, спречкаха се нещо, след час се успокоиха но не намерих майката (може и да е оцеляла, нямаше я мъртва на дъното).
    Та въпроса ми е вие как придавате, поне да знам за в бъдеще.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Иван_Барабан Виж публикацията
    Вчера при прегледа на семействата установих силно семейство без майка. Установих и едно, което гнездото е било разделено и едната част са приключили, но майката с малко пчели оцелели. Реших да ги придам на силното осиротяло.... обаче установих, че не знам как се придава. Слабите на две рамки ги сложих при силните, спречкаха се нещо, след час се успокоиха но не намерих майката (може и да е оцеляла, нямаше я мъртва на дъното).

След предаването облитаха ли също си им дал при вечер сироп/демек имитираха ли роене/?

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    След предаването облитаха ли също си им дал при вечер сироп/демек имитираха ли роене/?
    Не знам какво да кажа на това, ще ми трябват няколко дена, за да разбера какво ме питаш!
    И не видях да развяват бял флаг, значи не са се предали още? Или пък за някакво предаване (на живо или на запис ме питаш)

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от Иван_Барабан Виж публикацията
    Майката в клетка с малко храна и ги зарязваш. Нали тя ти е важна? Те нека си мерят шпагите. Това им минава бързо по това време.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Майката в клетка с малко храна и ги зарязваш. Нали тя ти е важна? Те нека си мерят шпагите. Това им минава бързо по това време.

Румба ти разбра ли какво написах аз?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Тоя не го ли видя с жълта табела е?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •