Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6774

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от julian103 Виж публикацията
    И аз миналото лято направих такова експериментче! Налетяха ме като рой! Уплаших се! Не знам защо налитат - да ме жилят ли, да ме опрашат ли! И двата варианта не ми допадаха, та реших да не дочакам края на експеримента ...

Вчера ходих до пчелина на колега новобранец.Времето беше доста ветровито и не беше най подходящото време за прегледи.Все съм чувал за кротки пчели,но такова чудо не бях виждал.Мисълта ми е ,че жулят заради гена.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.07.2016
    Пчеларски район
    Западен Вр.Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Вчера ходих до пчелина на колега новобранец.Времето беше доста ветровито и небеше най подходящото време за прегледи.Все съм чувал за кротки пчели,но такова чудо не бях виждал.Мисълта ми е ,че жулят заради гена.
    Ама Гена си беше в къщи ...
    Реших да живея вечно. Засега всичко върви добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.07.2016
    Пчеларски район
    Западен Вр.Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Мисълта ми е ,че жулят заради гена.
    Ами не знам, гена си е "Северозападна превъзходна, 4-то поколение синя кръв" Когато имат паша, и с тъпан да думкам пред кошера - никакво внимание! Когато няма - като ме видят от 3-4 метра, строяват стражевата рота на прелката и пращат началника да ми "рапортува"! Едвам стигам до барачката с инвентара да облека "защитата" И това е само едно семейство! Е, и другите не са "божи кравички", но са в рамките на поносимото- пчелички са все пак! Та май ще сменям майката (миналогодишна) на "злобарчето".

Тъкмо прочетох днес това:
    " Един въпрос е занимавал научната мисъл години наред. Как пчелата майка, респективно бащата - търтеят, предават на поколението, пчелите работнички, качества които те самите не притежават нито пък имат необхдимите ,,инструменти,,: събиране на нектар, прашец; отделяне на восък...
    За целта е проведен опит с кавказка и средноруска пчела - елитен материал от едните е отгледан от другите и обратно. Експеримента показва, че майката ,,придобива/предава,, качествата на пчелите които са я отгледали. В последствие лабораторно е доказано,че чрез майчиното млечице кърмачките предават свое РНК и ДНК на бъдещите майки. Препоръките са майчино семейство, стартер и отглеждач да бъдат в един кошер. В краен случай кошерите да бъдат старателно подбрани от сестрински семейства с еднакви качества."

Та ще взема от комшията млекце (кравичките му са кротки) и ще отгледам няколко майки.
    Реших да живея вечно. Засега всичко върви добре.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •