Ами не знам, гена си е "Северозападна превъзходна, 4-то поколение синя кръв"Когато имат паша, и с тъпан да думкам пред кошера - никакво внимание! Когато няма - като ме видят от 3-4 метра, строяват стражевата рота на прелката и пращат началника да ми "рапортува"! Едвам стигам до барачката с инвентара да облека "защитата"
И това е само едно семейство! Е, и другите не са "божи кравички", но са в рамките на поносимото- пчелички са все пак! Та май ще сменям майката (миналогодишна) на "злобарчето".
Тъкмо прочетох днес това:
" Един въпрос е занимавал научната мисъл години наред. Как пчелата майка, респективно бащата - търтеят, предават на поколението, пчелите работнички, качества които те самите не притежават нито пък имат необхдимите ,,инструменти,,: събиране на нектар, прашец; отделяне на восък...
За целта е проведен опит с кавказка и средноруска пчела - елитен материал от едните е отгледан от другите и обратно. Експеримента показва, че майката ,,придобива/предава,, качествата на пчелите които са я отгледали. В последствие лабораторно е доказано,че чрез майчиното млечице кърмачките предават свое РНК и ДНК на бъдещите майки. Препоръките са майчино семейство, стартер и отглеждач да бъдат в един кошер. В краен случай кошерите да бъдат старателно подбрани от сестрински семейства с еднакви качества."
Та ще взема от комшията млекце (кравичките му са кротки) и ще отгледам няколко майки.![]()
Реших да живея вечно. Засега всичко върви добре.
В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))