Щрайхмусчето е чудесно за хоби клас.Купих го защото брат ми го има от 4 години и беше много доволен от него, експлоатираше го доста.И на мен ми помогна да си направя 2 кошера.Единствения му проблем е че взима около 1мм при рендосване на щрайхмуса и има една защита от деца която трябва да е постоянно натисната за да работи нея я залепих с тиксо, а пък брат ми я е изключил изцяло от вътре. .Аз си правя кошерите на 3см дебелина на дъските.Дъските които си купувам са с дебелина от 3.5 см.Мотора е 1280W 9000оборота и рендосва много гладко и качествено.Минавах ги няколко пъти на абрихта на старата ми триоперационна машина до 3.1 или 3.2 см и тогава ги пусках на щрайхмусчето 1-2 пъти.Машинката е лека и удобна за работа, но на мен не ми е много необходима вече,макар че се двуомя дали да не си я оставя за работа с по малки детайли вместо да ползвам голямата.Първоначално публикувано от bgludost
Колкото до голямата, която си купих и тествах вече при изработката на 2 кошера, разбрах приятели, че трудът може да бъде песен.Преди нея имах банциг триоперационка и фреза както и малкото щрайхмусче. Много познати харесваха кошерите които правех, но само аз си знаех с каква мъка, серия от повторения на едни и същи операции, недостатъчна прецизност и загуба на време ми костваше изработката им, за това и отказвах да правя кошери за други макар да ме молеха.Сега вече не е така и когато направих последните два кошера на 5 операционната разбрах какво означава качество, прецизност и бързина при изработката.Пожелавам на всеки да изпита това удовлетворение което изпитах аз.Поздрави от мен приятели.

Цитат