Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Цитат Първоначално публикувано от kebapa1912 Виж публикацията
    От него и от рояци!Направил съм девет капана от фибран двора ми е 4,5дка овошки и лозе имам ловно поле!
    Ако се вярва на думите на един съфорУМНИК, може още тази година да преизпълниш плана. Проучи пашите в района, поумувай върху някаква предварителна стратегия, конкретно за семейството което имаш в момента. И повечко четене"де що има издадена и неиздадена литература"
    П. П. Видях със закъснение, че си отговорил

Наблюдател
    Регистриран
    06.06.2018
    Пчеларски район
    пловдив
    Цитат Първоначално публикувано от barkov1982 Виж публикацията
    Ако се вярва на думите на един съфорУМНИК, може още тази година да преизпълниш плана. Проучи пашите в района, поумувай върху някаква предварителна стратегия, конкретно за семейството което имаш в момента. И повечко четене"де що има издадена и неиздадена литература"
    П. П. Видях със закъснение, че си отговорил
    Стратегия имам,колко е правилна ,вие ще прецените.Мисля като запълни 8 рамки да го прехвъля в 12–так, като го напълни ще се опитам да намеря майката/съмнявам се,че ще успея,виждал съм я два пъти ,при прехвърлянето на рояка в кошера,беше неоплодена и десет дни по–късно след като имаше снесени яйца,вече видимо наедряла.Не е маркирана,не смея да я докосна!/и да я отделя с 3 рамки в нуклеус.От тук нататък метода на колегата Вълчан от форума.Ако не намеря майката деля на 2 и след 4 дни проверка.Така от 1 мисля ,че лесно ще станат 3,ако майките се оплодят нормално!Ако всичко е нормално защо не и една сборна отводка с купешка майка в средата на юли!Остава да сменим сегашната майка.Чрез отнемане на пило как става?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от kebapa1912 Виж публикацията
    Стратегия имам,колко е правилна ,вие ще прецените.Мисля като запълни 8 рамки да го прехвъля в 12–так, като го напълни ще се опитам да намеря майката/съмнявам се,че ще успея,виждал съм я два пъти ,при прехвърлянето на рояка в кошера,беше неоплодена и десет дни по–късно след като имаше снесени яйца,вече видимо наедряла.Не е маркирана,не смея да я докосна!/и да я отделя с 3 рамки в нуклеус.От тук нататък метода на колегата Вълчан от форума.Ако не намеря майката деля на 2 и след 4 дни проверка.Така от 1 мисля ,че лесно ще станат 3,ако майките се оплодят нормално!Ако всичко е нормално защо не и една сборна отводка с купешка майка в средата на юли!Остава да сменим сегашната майка.Чрез отнемане на пило как става?
    По добре като за 1ва година си купи 3 майки когато кошера направи 6 рамки с пило, вадиш по 2 рамки пило и 1 мед и правиш 3 отводки, за основния не го мисли там е летящата пчела, но е важно да остане майката там.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз бих направил друго.Развивам до 10р преди акацията по метода излизащо пило до стената, дръпвам майката с 1 перга в обратната посока на кошера и допълвам с 2 основи.След акацията на 3.Така може да закача и слънчуфката, но трябва инвестиция 80лв да се направи.Която няма да е проблем ако е имало акация.
    п.п.99,99% съм сигурен,че ще има убави маточници за отводки.Това е мое мнение да подчартая и може да ви се стори фантастика.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Аз бих направил друго.Развивам до 10р преди акацията по метода излизащо пило до стената дръпвам майката с 1 перга в обратната посока на кошера и допълвам с 2 основи.След акацията на 3.Така може да закача и слънчуфката, но трябва инвестиция 80лв да се направи.Която няма да е проблем ако е имало акация.
    п.п.99,99% съм сигурен,че ще има убави маточници за отводки.
    Този и мед иска да вади.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Този и мед иска да вади.

Ами нали ти така писа и аз турих времето,а времето е разход в случая 80лв.Все една паша трябва да хване колегата иначе годината ще му е 0 ва.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Спри филма на пауза и ела кажи по тоя метод който предложих аз какво ще стане и да ли не греша някъде?

Потребител
    Регистриран
    24.04.2017
    Пчеларски район
    Лакатник, Козлодуй
    Аз бих направил друго.Развивам до 10р преди акацията по метода излизащо пило до стената, дръпвам майката с 1 перга в обратната посока на кошера и допълвам с 2 основи.След акацията на 3.Така може да закача и слънчуфката, но трябва инвестиция 80лв да се направи.Която няма да е проблем ако е имало акация.
    п.п.99,99% съм сигурен,че ще има убави маточници за отводки.Това е мое мнение да подчартая и може да ви се стори фантастика.
    Кефиш ме, Друмев, ама искам подробности
    1. Защо люпещото се пило го буташ в края?
    2. Двете основи ги слагаш една до друга по средата?
    3. Защо смяташ, че двете основи няма да бъдат изградени за два дни особено при силна акация? Не е ли по-добре това да се направи след акацията?

П. П. Мислех, че до роене искаш да ги докараш, но май не съм схванал идеята ти

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от zx7r Виж публикацията
    Кефиш ме, Друмев, ама искам подробности
    1. Защо люпещото се пило го буташ в края?
    2. Двете основи ги слагаш една до друга по средата?
    3. Защо смяташ, че двете основи няма да бъдат изградени за два дни особено при силна акация? Не е ли по-добре това да се направи след акацията?

П. П. Мислех, че до роене искаш да ги докараш, но май не съм схванал идеята ти

Ами какво ще му е там на люпещото?Двете основи до майката не в средата.Майката в противоположната страна на пилото.Ако ги изградят супер няма да го разделям.Почвам да набутвам 80лв и преди слънчувката пак на 3.Но пък добива ми ще е малък.Самосмяна,а и роене може да дойде в зависимост от времето и още нещо.

Потребител
    Регистриран
    24.04.2017
    Пчеларски район
    Лакатник, Козлодуй
    Ами какво ще му е там на люпещото?Двете основи до майката не в средата.Майката в противоположната страна на пилото.Ако ги изградят супер няма да го разделям.Почвам да набутвам 80лв и преди слънчувката пак на 3.Но пък добива ми ще е малък.Самосмяна,а и роене може да дойде в зависимост от времето и още нещо.
    Защо изолираш майката и в същото време основите са на другия край на люпещото се пило? Разясни, какво искаш да постигнеш? Самосмяна или роево - не вярвам. Разясни, моля те. Маугли съм, но искам да овладея силата на роенето

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •