Осъдителни решения

Погледнах по диагонал само първите две.

Не практикувам отдавна и не искам да практикувам право, но като гледам какво е състоянието на пчеларите в пчеларството, май ще ми се наложи да се вписвам в някоя адвокатска колегия.

п.п. дори и да няма осъдени, все някога се прави пробив, а след това всички подобни случаи тръгват като лавина. Спомням си едно от първите си големи дела - крупен земеделски производител беше давал много стока на държавно преработващо предприятие от друг окръг. Забравил съм какъв беше точно размерът на иска, но беше от порядъка на десетки милиони. След много гадни номера от страна на всякакви държавни институции, накрая предприятието загуби и приведе парите заедно с всички неустойки и мораторни лихви. Дотогава се считаше едва ли не за грях държавата да осъди държавно предприятие, но вече го имаме за съвсем нормално, нали? Та, и с арендаторите е подобно положението - достатъчно е един да осъди някой местен самозабравил се арендатор, за да видят всички, че е възможно, и да тръгнат масово да го правят.

п.п.п. не съм лекар, останали сте с погрешно впечатление, понеже съм взел отношение към проблема с анафилактичния шок. Аз съм го написал и там - от дълги години съм гъбар и понякога се случва да срещна змия (засега, слава Богу, са били срещи от разстояние). А и доста скитам из планините, кога с компания, кога сам. Затова съм попрочел и запомнил това-онова, за да имам обща представа как да реагирам.