Наистина ли вярвате че ще си вкарат закон против тях.... Ако някой иска да се промени със сигурност няма да стане с помощта на двете развъдни организации.
Наистина ли вярвате че ще си вкарат закон против тях.... Ако някой иска да се промени със сигурност няма да стане с помощта на двете развъдни организации.
Можеш да си продаваш майките и отводите свободно, само ако не са елитни и имат необходимите документи от ветеринар,
а колкото до това,
ОТГЛЕЖДАНЕ, ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ С ПЧЕЛНИ МАЙКИ, СЕМЕЙСТВА И РОЯЦИ
Чл. 18. (1) В Република България се отглеждат само местни отродия пчели и/или вътрелинейните им и междулинейните кръстоски.(2) Селекцията и репродукцията в пчеларството се извършва от развъдни асоциации, получили разрешение по чл. 29, ал. 1 от Закона за животновъдството.(3) Развъдните асоциации по ал. 2 извършват дейностите си под контрола на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството.
е лобиско и противоречи на европейски регламент за расите пчели в европейската общност, България не е извън европейски съюз за съжаление на майкопроизводителите.
Интернета се скапа, не ми се отварят страници извън България ,но чел съм го регламента преди 2-3 години,в европейски съюз са разрешени за отглеждане,разпространени и придвижване
Apis m.,кавказка,италианка,карни а,карпатка и в това число и бъкфаст ,нека някой ме поправи ако съм изпуснал някоя раса.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))