Сектор не се развива с ограничения.
Ще намаляваме броя на кошерите в селата?На някой му падал добива от новодошли?
Чудя се кой ги измисля тези неща?Ми то тогава да се определи колко плод-зеленчука да се падат на квартал,и при регистрирано такова магазинче на съседният новопостроен хипермаркет да му се забрани продажбата на зеленчуци.Ама веднага!
Продажбата на майки и отводки:само аз ли си спомням кой измисли термина "малко пчелно семейство",когато не можеше да бъде приет в развъдната асоциация и му беше забранено да продава отводки легално?
Обявата още стои в този форум.Нищо ,че след регистрацията на втората развъдна асоциация някой "натисна"сайтовете за продажби и обявите на пчелари на собствени отводки бяха забранени.И още са!
Но който желае да продава ще намери начин да го прави.Дали МПС,рояк или нещо ново,не можеш да го спреш!
Меда от Украйна пристига в склад в България,хомогенизиран,във варели с анализи на цена 3.60лв. Видял съм го с очите си,а не с линк от интернет.
Относно минималната цена:Пазарната икономика не търпи ограничения в цената.Нито надолу,нито нагоре.Представете си максимална цена от например 10 лв/с цел защита на бедните социални слоеве/.Как ви се струва?
А за идеята държавата да спонсорира пчеларите за сметка на зърнопроизводителите даже няма да я коментирам.Направете опит само да вземете от тях и този "идея за закон" ще потъне скоропостижно.
Нека се премахне ограничението на наредба 26 за продажба на дребно на само 40% от меда,да се стимулира продажбата на мед от производителя на търговци на дребно и едро без фабрика за преработване за опаковане и етикиране.