Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 149 ПърваПърва ... 513141516172565115 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Колега не се занимавай с разни врели некипели , третирай си кошерите както е писано , за да не стане сетне работата зле.
    С тия билкови чудеса да не се озовеш в първи клас , ползвай си лекарствата , за да не станеш ти следващия който ще повдигне въпроса за зимната смъртност или защо изчезват пчелите.
    Първо си помисли добре в какъв филм ще се забъркаш и дали си струва.Ако искаш да пробваш пробвай само върху един кошер, но дано нямаш само един.
    Личен пример с мен , не специално за акра , някъде пишеше сега не се сещам , че запарката от маточина и жълт кантарион успокоявала пчелите.По време на рапицата моите стават силно агресивни и жилят наред, по едно време се видах в чудо от комшиите и почнах да ги черпя с това чудо , но ефекта нулев даже тука във форума бях споделил и един от колегите ми се подигра , и аз му отговорих ,че ако е на моя хал няма да му е до подигравки.

ееее не, аз просто разсъждавах.Не съм казвал да слагате по кошерите и капаците от тези треви.Но нищо не пречи, да има засято около пчелина анасон и копър.По добре това, отколкото бурени разни.Пък ако има някакви плюсове, са добре дошли.

Потребител
    Регистриран
    12.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Kiril8305
    Колега не се занимавай с разни врели некипели , третирай си кошерите както е писано , за да не стане сетне работата зле....
    Не съм си и помислял да разчитам на това. Просто ми беше интересно дали някой е пробвал нещо такова. Мерси за съвета, все пак
    gillan, нали това казвам, копърът е същински бурен. Превзема, покрива и съсипва всичко наоколо.

Цитат Първоначално публикувано от gillan
    ееее не, аз просто разсъждавах.Не съм казвал да слагате по кошерите и капаците от тези треви.Но нищо не пречи, да има засято около пчелина анасон и копър.По добре това, отколкото бурени разни.Пък ако има някакви плюсове, са добре дошли.
    Поздрави колега , дано не сте се засегнал.Не съм искал да ви засегна, просто по някога избирам явно непохдодящите фрази , за което моля да бъда извинен.

Цитат Първоначално публикувано от gillan
    Цитат Първоначално публикувано от Kiril8305
    Поздрави колега , дано не сте се засегнал.Не съм искал да ви засегна, просто по някога избирам явно непохдодящите фрази , за което моля да бъда извинен.

споко, въобще даже и аз понякога не избирам точните фрази и става мазало :D :D Иначе и аз имам копър на 10-тина метра от кошерите, ама не му давам шанс да плъзне.По скоро баба ми и дядо ми, те поддържат двора хаахах.Иначе за сега мога да кажа че акар нямам, преди месец и нещо забелязах само 1 акар, в една отводка и веднага го унищожих заедно с пчелата, и веднага сложих ленти на отводката.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Здравейте. Споделете някакво мнение за тези препарати и начини за борба с акара.

1.За унищожаване на яйцата и ларвите се препоръчва опушване на питите през есента и пролетта със серовъглерод или формалин.

2.За унищожаване на възрастните въшки,т.е. за лекуване на въшливите семейства,се използва фенотиазинов пушек.
    Върху добре разгорени въглени в пушалката се поставя 2-3г. фенотиазин,завит в хартия, и през входа на кошера на 2-3 пъти през 3-4 минути се вкарва по 15-20 равномерни струи пушек.
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    това как се прилага. С напръскване на питите или накапване между питите или по друг начин

Потребител
    Регистриран
    30.05.2012
    След като вароа не понася температура над 48 градуса (която температура ползват в руската центрофуга), няма ли да е по-добре самият кошер да се загрее отвън до тази температура през октомври-ноември, когато вече няма пило, и да се поръсят пчелите с брашно от борови иглички? Няма ли пчелари от Сандански, които да споделят преки впечатления от работа с такава центрофуга?
    Георги Бодушки

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Восъкът на питите е проблемен при температури над 48 градуса.
    Затова руснаците греят само пчелите.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Руснаците винаги са били назадничави в много отношения. По-добре всеки от нас да си вземе по една маймуна да му пощи пчелите.

Пчелаството е отрасълът с най-много-регистрирани патенти(явно всеки пчелар се явява своего рода изобретател), като огромното мнозинство от които са напълно безполезни.

Става ми жал че у нас се изписват цели книги и се издават филми и се популяризират всякакви БЕЗУМНИ технологии за които западния пчелар вероятно никога няма да чуе, а тези които наистина работят трудно си пробиват път до широката публика.

Има стотици (към настоящия момент) примери които могат да бъдат дадени, но най-известния от всички е този на Джон Кефус. Ако има такъв който още не е чувал за него, просто нека не се хаби, мислейки си че знае нещо за вароатозата.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 15 от 149 ПърваПърва ... 513141516172565115 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •