Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 349

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Сега има дървена мафия и ако има план да се изсече даден терен, то се изсича петорно повече. Някога и учениците излизаха по 15-20 дни да залесяват дадени терени с фиданки разни, а сега и в градината си не засяваме нещо. Ние самите.
    Аз чат пат засявам и не само медоноси имам кипариси семето го слагам в кофички като разсад домати и то си пониква после го засаждам в градината и като поотрасне ги засаждам минават години и стават страхотна безплатна ограда а и полезна.В момента имам сигорно 50ина колкото една педя ще ги засадя на пчелина като ограда.

Наблюдател
    Регистриран
    31.01.2019
    Предложения от Илия Цонев 28.01.2019

16.В 1л.29., ал.4. предлагам да отпадне предложението за минимална изкупна цена на меда. Това не е пазарен подход. В пазарната икономка това е неприемливо. Ако заложим минимална изкупна цена на меда 1% от минималната заплата, за 2019г. това значи търговците и преработвателите да изкупуват меда на цена минимум 5.60лв./кг. Ами ако международната цена на меда е 2евра, т.ч. 4 лв./кг. –тогава никой няма да купи и един килограм мед на държавно определената цена. Всичкият мед ще си остане непродаден при пчеларите.

Има друг подход за изгодна продажба на меда. Това е прилагането на утвърдени от министъра на МЗХГ „Добри хигиенни практики в пчеларството” (ДХПП). Който ги спазва, има законно право да продава меда и другите пчелни продукти от свое има директно на крайни потребители и в обектите за търговия на дребно не само в цялата страна, но и във всички страни от Европейския съюз. По незнайни причини ДХПП са разработени преди години и стоят „на трупчета”без да ги потърсят пчеларите. Това е единственият начин за печеливша продажба на меда и другите пчелни продукти. Неизвестно кога и дали някога пчеларите ще осмислят и осъзнаят тази голяма възможност, вместо да хленчат, че търговците им вземат меда за без пари.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    В закона също нетрябва ли да се промени и това кой на кой може да продава?Мисълта ми е.
    Продаваш БИО майки и отводки само на БИО пчелари.Не си БИО производител продаваш само на конвенционални.Защо малко нещата се разминават сега.
    Копувам си БИО отводка,а кошера ми става Конвенционален защото няма хартия.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •