С категория Б можеш да шофираш общ състав до 3,5 тона. С Б+Е става повечко но там се гледа какво пише на талона на буса защото всеки има ограничение колко може да тегли. Имай предвид, че трябва да си смяташ един кошер равен на 100 кг.
С категория Б можеш да шофираш общ състав до 3,5 тона. С Б+Е става повечко но там се гледа какво пише на талона на буса защото всеки има ограничение колко може да тегли. Имай предвид, че трябва да си смяташ един кошер равен на 100 кг.
Да, за Б + Е мислех, но не съм го написал точно. Горе-долу това тегло на кошер си смятам. Бусовете съм ги разглеждал, ремарке 3,5 т с пълен товар за повечето е горната граница на В+Е. Става и с джип, навремето си возех дизеловия компресор, /към 3 т / с една дълга база G -класа. С бус с ремарке обаче може да се придвижат 2 платформи едновременно, като 4х4 няма да е излишно.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Имам правена платформа за 10 кошера, която много лесно може да се приспособи и за 14. Изработена е от олекотени профили, на два моста, сближени както на платформите за автомобили. Теглича е за ябълка. На ъглите има стабилизиращи лапи. Съветвам те вместо една голяма, да си направиш две по-малки. Като цена щесе набуташ с два моста, теглич и евентуално ел инсталация. Ако терена ти е подходящ и имаш достатъчно теглителна сила, нищо не ти пречи да ги придвижваш и двете заедно. Ти най-добре си познаваш терена, знаеш кога и как ще ги местиш и решаваш. Предлагам ти го като вариант.
Ако мога да помогна с нещо , моите са 4метра два реда по осем кошера ,като идеята беше да се сложи и плъзгащ ред по средата. Мислех и да ги продавам заедно със двуосно регистрирано ремарке и джип ама за сега още не съм се решил .
https://pchelari.com/forum/showthrea...l=1#post126554
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))