Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 137

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Според мен трябва да се помисли за минимална надморска височина при регистрирането на био-пчелини, под която регистрацията им да е автоматически невъзможна - примерно 300м. надм.в, или 250м, или 350м - компетентните инстанциии ще я определят, в зависимост от това до колко метра надм. височина в страната ни се развива примерно интензивно земеделие, и оттам нататък вече да се съблюдават за другите условия при регистрацията им.
    Няма 200м., няма 300м.- Милев го каза : вън от полето. То и такова е изискването по закон.

пп. Една четвърт при Милев са фалшиви БИО, ако и при Апитрейд е 25%, като сложим и при другите се получава много малък % истински. И това са точно присъстващите тук колеги.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Няма 200м., няма 300м.- Милев го каза : вън от полето. То и такова е изискването по закон.

пп. Една четвърт при Милев са фалшиви БИО, ако и при Апитрейд е 25%, като сложим и при другите се получава много малък % истински. И това са точно присъстващите тук колеги.
    Изгледах това дето си пуснал от Плевен. Мани биото, ама и другото не е хич розово. Май говорим за цена под 4 лв?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Изгледах това дето си пуснал от Плевен. Мани биото, ама и другото не е хич розово. Май говорим за цена под 4 лв?

Ако стане това/не дай Боже/.Няма ли да паднат и цените на фафлите и другите продукти които са с пч.Мед?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Е, там се каза къде отива отказания Био мед и меда с инвертаза . Та нищо ново, сега ще се отсее бранша. Само се чудя колко време ще е нужно от 1 000 000 семейства да останат половината -примерно.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...не е хич розово. Май говорим за цена под 4 лв?
    Сега не мога да си открия мнението в тема за цена на меда, но, като написах подобно нещо, имаше критики, че едва ли не помагам на търговците
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Сега не мога да си открия мнението в тема за цена на меда, но, като написах подобно нещо, имаше критики, че едва ли не помагам на търговците
    И ти си мрънкач, ама в нелегалност. Аз като пишех, че не са в Био райони и да махнат казаните за инверт, много ми се радваха.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Аз не мрънкам срещу "био"-то по принцип. То си е начин за удостоверяване на чиста от замърсяване продукция и е замислено в полза на потребителя. Против съм да се мами откровено с ментета в тази област, но, както навсякъде, и тук няма да се мине без измамници. Всичко щеше да бъде наред, със и без "био" мед, ако не бяха измислени субсидиите. Вместо да се остави пазара да определи има ли пазар за биомед и на каква цена би се продавал, се измисли той да се субсидира. И логично започнаха проблемите. Виждам сега същата тенденция и в опрашването. Някои хора отсега са сложили тигана на огъня. Ще се приемат исканията им, ще почнат да се раздават едни пари и малко след това ще лъснат откровените измами по въпроса. Мрънкането ще започне отново, както стана за биопчеларството. Затова, нека се действа в посока да се създаде правния регламент на такава дейност, но в никакъв случай да не се тръгва в посока раздаване на пари или привилегии. Това трябва да се остави на пазара. За опрашването със сигурност няма да дойдат китайците да правят конкуренция. Ако има нужда - ще има и пари, ако няма търсене - няма да има.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ако -мрънкач- те обижда , извинявай.

Убивам скуката с това : http://bioregister.mzh.government.bg/

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Няма 200м., няма 300м.- Милев го каза : вън от полето. То и такова е изискването по закон........
    Всъщност изискването е в радиус 2-3 км (не поня точно) да е 80 % неконвенционално и 20 % може да е интензивно земеделие (земи). Ще ти дам реален пример със себи си при това съм в Добруджа - имах мерак да стана био и се свързах 5-6 фирми дето сертифицират всичките казаха че отговарям на изискванията като единствено трябва да мръдна кошерите на около 400 м т.е. да не са в края на селото а в гората...

Изненадващо поне за мен тогава се оказа друг проблем - бройката на кошерите - била много малка.

Другото е че почти всички не ги знам точно инспектори ли се водят ми натъртваха първо за парите които ще получавам като субсидия по някака мярка 10 или 11 беше и изненадата им когато отвръщах че нямам никакво намерение да кандидатствам за тях. Чак единия каза - е как тогава за какво искаш да се регистрираш....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Всъщност изискването е .......
    В радиус до 3 км от месторазположението на пчелина, източниците на нектар и полен трябва да се състоят от произведени по биологичен начин растения или растения с диворастящ произход” Разрешени Сертифицирани биологични площи; Дива растителност; Гора, край на гората; Храстовидна и букова растителност, ливада; Екстензивни, традиционно обработвани масови реколти без
    прилагане на пестициди и изкуствени торове (удостоверение или друга възможност за доказване )

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •