Района и меденият баланс е основополагащ на всяко едно пчеларстване...
Ако кажем че в един район има само 1 пчелар и той вади средно 5 тона мед на година и цена от 4 лв то нека приемем че що годе може да изхранва семейство с пчели. Но ако се изръся аз с мойте семейства то този пчелар вече няма да вади обичайните 5 тона а по-малко. Не познавам пчелар които ще махне с ръка и ще каже е голяма работа нали сме колеги нищо че съм му бръкнал в джоба... реално всеки новодошъл бърка в джобовете на останалите и макар да не се признава от мнозина един от водещите фактори за лошите отношения между пчеларите в едно село е именно това...
Но не това е страшното защото практиката показа че когато станат много маймуни на клона почва голямото дебнене на кои първи няма да му издържат нервите и ще се махне... по страшното поне за мен е липсата на всякаква култура на пчеларстване...
Не подкрепям този нов закон а дори е пресилено да се нарекат закон подобни драсканици на хора които дори не са помислили за резултата но ако трябва да се променя а не знам защо точно сега и толкова припряно решиха да го променят то трябва се почне със сувсем други неща проблемите не се свеждат до нека да кажем терзанията на някой председатели