Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1251

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от enchev Виж публикацията
    Хранил съм от декември и аз няма смисъл не е ли по добре да си запасите пчелите октомври в топлото и като искате да ги стартирате да почнете след 15 февруари мед от кокиче ли ще вадите
    Това със стартирането не е така като си мислиш, по принцип след като започне да се увеличава деня, пчелите започват да гледат малко количество пило а истинското стартиране започва след като започнат да внасят прашец от природата. Миналата година въпреки че сложих питките Декември пчелите стартираха с 1 месец закъснение заради студения Март, та нямаше и акация а какво остава за кокиче. Всичко зависи от природата, да ако им даваш някакви протеинови бомби с прашец и витамини може и да ги подлъже (аз не съм го правил и нямам идея дали е така) но от обикновена питка от захар не.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това със стартирането не е така като си мислиш, по принцип след като започне да се увеличава деня, пчелите започват да гледат малко количество пило а истинското стартиране започва след като започнат да внасят прашец от природата. Миналата година въпреки че сложих питките Декември пчелите стартираха с 1 месец закъснение заради студения Март, та нямаше и акация а какво остава за кокиче. Всичко зависи от природата, да ако им даваш някакви протеинови бомби с прашец и витамини може и да ги подлъже (аз не съм го правил и нямам идея дали е така) но от обикновена питка от захар не.

Тук си абсолютно прав.Мача започва след леската и дряна.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Автор
    Регистриран
    11.02.2018
    На 19.01 и аз им сложих питки, но ми направи впечатление на единия кошер кълбото беше в долната част на плодника, десетина секунди след отварянето се вдигнаха на-горе, при отварянето на всеки кошер, някой пчели започнаха да летят около него, след затварянето се прибраха през прелката, кълбата са на три пити, за първи път зазимявам кошери и се надявам да изкарат зимата .

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от gln Виж публикацията
    На 19.01 и аз им сложих питки, но ми направи впечатление на единия кошер кълбото беше в долната част на плодника, десетина секунди след отварянето се вдигнаха на-горе, при отварянето на всеки кошер, някой пчели започнаха да летят около него, след затварянето се прибраха през прелката, кълбата са на три пити, за първи път зазимявам кошери и се надявам да изкарат зимата .
    Времето е топло за това летят, по лесно се хранят в по студено време и сутрин, защото през нощта кълбото е по сбито и с дневният ход на температурата започва леко да се разпуска. Успех, дано те зарадват всички пролетта

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес погледнах хранилките.За 3 дена 1/4 са смъкнали от питките.Леската почва да цъфти и това не е добре с тая прогноза.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Днес погледнах хранилките.За 3 дена 1/4 са смъкнали от питките.Леската почва да цъфти и това не е добре с тая прогноза.

И аз това гледах, че при нас го дават 4 студени дни https://www.sinoptik.bg/troyan-bulga...726320/10-days
    Леската е цъфнала от няколко дни и съм сигурен, че от събота са вкарали доста прашец.Гледах ги в неделя как се скъсваха да носят.Дано не са се подлъгали и да са натряскали повече пило, отколкото могат да топлят, защото 4 дни си е доста време и то под -10
    След това го дават да се оправи.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    И аз това гледах, че при нас го дават 4 студени дни https://www.sinoptik.bg/troyan-bulga...726320/10-days
    Леската е цъфнала от няколко дни и съм сигурен, че от събота са вкарали доста прашец.Гледах ги в неделя как се скъсваха да носят.Дано не са се подлъгали и да са натряскали повече пило, отколкото могат да топлят, защото 4 дни си е доста време и то под -10
    След това го дават да се оправи.

При мен не вкараха много.Малки бяха топчета и не от леска.Най хубав летеж м/у 12 00-14 00 и после се пребират като духне.Снега не се е стопил още над нас и това ги кара да се приберат.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    10/1 прашец вода носят децата.Това е добре.Може и опасенията ми за белтъчен глад да не се сбъднат.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    При мен вкарват 2 вида прашец, но не е много ако нещата вървят така до основната паша мога да направя някоя отводка.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •