Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Как разбра, че са умрели от глад?

Консумацията беше нищстожна,набити в питите в северната страна на кошера м/у 1и2 рамка.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Консумацията беше нищстожна,набити в питите в северната страна на кошера м/у 1и2 рамка.
    Значи казваш - между 1 и втора рамка? Сега, ако кажеш, че са били и едва 10 см. в диаметър, най - много и ще ти кажа защо са умрели.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Значи казваш - между 1 и втора рамка? Сега, ако кажеш, че са били и едва 10 см. в диаметър, най - много и ще ти кажа защо са умрели.
    Толава бяха.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Толава бяха.
    Тези специално са умрели от студ, но трябва да се установи, защо са достигнали до това състояние. Ти имаш ли някаква идея в главата?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Тези специално са умрели от студ, но трябва да се установи, защо са достигнали до това състояние. Ти имаш ли някаква идея в главата?

Да след облитането преди да стане тоя мор са се завърнали малко.Имаше диарични петна показващи нозема,но за мен пчелите са се дезориентирали и не са се прибрали.Това съм го виждал два пъти.Снегът да е почернял от пчели.Е имам и други теории,но това са догатки не знания.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Да след облитането преди да стане тоя мор са се завърнали малко.Имаше диарични петна показващи нозема,но за мен пчелите са се дезориентирали и не са се прибрали.Това съм го виждал два пъти.Снегът да е почернял от пчели.Е имам и други теории,но това са догатки не знания.
    Така. Сам си даде отговор на въпроса с малко помощ от моя страна, чрез въпроси. Сега трябва да се третират останалите семейства за нозематоза, че ще се получи същото и при тях. А дезориентирането е процес който се наблюдава само при теб, но не и при пчелите. Особено през зимата. За теб важи по всяко време.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Имаше хора които редовно третират за нозема с по голям опит и знания,но имаха по големи загуби и от мен.Не е ноземата според мен.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Явно от Русенско до Русенско има байкал разлика. Моите ги отварях на 24-ти, да им сложа на някои по половин пита фонда, че не ги храних есента и ги зазимих с малко мед. Много са добре, нищожен подмор засега!!, силните сем-ва са още силни на по 6-7-8 рамки ДБл, средните и те не са мръднали - по-силни семейства не съм имал досега, и то при положение, че този сезон почти не съм им обръщал никакво внимание, понеже бях много зает с други работи и ги оставих на самотек, добре, че годината не беше ройлива, че щяха да ми избягат половината пчели. Миналата имаше много рапица и слънчоглед и лятото ми се стопиха и умряха 17 кошера, даже се бях уплашил да не е АГ. Тази година нямаме никаква рапица и само един малък блок слънчоглед и пчелите са ОК!!!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Явно от Русенско до Русенско има байкал разлика. Моите ги отварях на 24-ти, да им сложа на някои по половин пита фонда, че не ги храних есента и ги зазимих с малко мед. Много са добре, нищожен подмор засега!!, силните сем-ва са още силни на по 6-7-8 рамки ДБл, средните и те не са мръднали - по-силни семейства не съм имал досега, и то при положение, че този сезон почти не съм им обръщал никакво внимание, понеже бях много зает с други работи и ги оставих на самотек, добре, че годината не беше ройлива, че щяха да ми избягат половината пчели. Миналата имаше много рапица и слънчоглед и лятото ми се стопиха и умряха 17 кошера, даже се бях уплашил да не е АГ. Тази година нямаме никаква рапица и само един малък блок слънчоглед и пчелите са ОК!!!

Как казва Бати Янчо/Месията/,,Това което ти е останало е Божие дело и с него поне 10 години няма да имаш проблем.
    п.п.Аз не бих изполвал купешки храни никога и то от страх.С една диверсия и ще съм в първи клас,а рецептата на Майстора е проста 1/3,5кг.Върви после доказвай,че нямаш сестра.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    рецептата на Майстора е проста 1/3,5кг
    Еееееее, много общо.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 20 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 20 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •