Не е от времето.Според мен е някакъв вирус.При нас когато имахме голямата смъртност точно така беше.Силни семейства се стопиха за за месец.Интересното беше също са умтрели от глад,а мед бол.
Не е от времето.Според мен е някакъв вирус.При нас когато имахме голямата смъртност точно така беше.Силни семейства се стопиха за за месец.Интересното беше също са умтрели от глад,а мед бол.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Да след облитането преди да стане тоя мор са се завърнали малко.Имаше диарични петна показващи нозема,но за мен пчелите са се дезориентирали и не са се прибрали.Това съм го виждал два пъти.Снегът да е почернял от пчели.Е имам и други теории,но това са догатки не знания.![]()
Явно от Русенско до Русенско има байкал разлика. Моите ги отварях на 24-ти, да им сложа на някои по половин пита фонда, че не ги храних есента и ги зазимих с малко мед. Много са добре, нищожен подмор засега!!, силните сем-ва са още силни на по 6-7-8 рамки ДБл, средните и те не са мръднали - по-силни семейства не съм имал досега, и то при положение, че този сезон почти не съм им обръщал никакво внимание, понеже бях много зает с други работи и ги оставих на самотек, добре, че годината не беше ройлива, че щяха да ми избягат половината пчели. Миналата имаше много рапица и слънчоглед и лятото ми се стопиха и умряха 17 кошера, даже се бях уплашил да не е АГ. Тази година нямаме никаква рапица и само един малък блок слънчоглед и пчелите са ОК!!!
Е не може на черното да се каже бяло.А тия дето се смеят не знаят за какво иде реч.Моя втория Брат има един лаф,,Днеска при теб е проблема утре при мен".Щом проф.Петров в един клип казва ,че трябва да се подхранва когато си в паша слънчувка познай за какво иде реч.
![]()
Той народа го е казал: "Ако мечката играе у комшията, то непременно ще дойде и у нас" или "Тъпанчето бие днес у нас, но утре ще е у вас".
А професора и той е чел дебелите книги в които се пише, че когато няма паша се подхранват пчелите, за да се постига една равномерност в развитието им. Тук може да се говори много, но …...аз не разбирам от пчели.![]()
В момента има 20 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 20 гост (и))