Пило няма, в тези които проверих. Зимата тепърва предстои.
Провери след седмица.Едва от вчера започна увеличаване на светлата част на денонощието.А и малкото пило,което биха заложили,само ще им помогне за доброто зимуване.С две думи,не се плашете от малкото пило.
Провери след седмица.Едва от вчера започна увеличаване на светлата част на денонощието.А и малкото пило,което биха заложили,само ще им помогне за доброто зимуване.С две думи,не се плашете от малкото пило.
Доста пъти съм проверявал около нова година и винаги е имало, само че е толкова малко че почти не променя количеството изядена храна. Пилото има обаче една друга не особено приятна роля. Закотвя кълбото там където и повече почти не мръдва.
Има достатъчно топли дни,през които пчелите пренасят мед от крайните рамки към кълбото.Освен това,както каза,консумацията е,като да го няма малкото пило.
Има достатъчно топли дни,през които пчелите пренасят мед от крайните рамки към кълбото.Освен това,както каза,консумацията е,като да го няма малкото пило.
Днес отворих 3-4 и голяма част от пчелите пренасяха мед от крайните пити. Близо 10 градуса е на сянка при мен. За пило не знам.