Ник няма безвредна химия, дори ОК не е толкова безвредна. В случая трябва да избираме между по малкото зло
Ник няма безвредна химия, дори ОК не е толкова безвредна. В случая трябва да избираме между по малкото зло
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
2012г.и 2016г. ме занули акара,понеже използвах варостоп или варотом плюс пробиотици.И миналата и тази вече с тактик третирах.Повече не си правя екперименти и още се въстановявам.Тактика се разпада след 6 месеца,и не е в наличност в меда който остава за зимуване.За восъка не знам как е .
Напълно съм съгласен, нали трябва да убива акара. Нещо което убива е вредно и трябва всичко да се ползва умерено. И да, всеки сам си преценява какво да прави. Аз се опитвам да избягвам химия, но ако видя че има много акари няма да се поколебая да използвам, защото умрелия кошер не е приятна гледка нито за окото нито за джоба!
Още един загина. От прегледа , както предполагах установих - ПИЛО/под микроскопа в стомахчетата имаше прашец/. Потова време пило ?!? Малко са позацапали питите, но това е логично.pit1.jpgpit 2.jpgmat.jpgМайката е от 2018г. Проблемът е с кошерите , които им сложих найлон /за първи път в моето пчеларстване/. Дали това е причината за гибелта им?![]()
Картинката е същата както и при мен от преди години. Лошо и ще става още по - лошо. А зимата започва от днес.
Да.До сега тепературите бяха относително високи.Не сдупчи ли с игла найлона,поне в предния край?
Отначло найлона беше плътно от край до край , като забелязах мако влага го стених на 3/4. Не помогна.![]()
Края на септември правили някакви прегледи макар бегли?
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))