Първоначално публикувано от
ianev
Чел съм го доклада на професора и съм запознат в кой препарати ги има тези съставки и допустимите норми от тях ( в доклада ясно е казано с колко превишават допустимите норми). Но за растеж се пръска от пролетта а не зимно време, за какво им е да пръскат за растежа като има зима още 3 месеца. Доклада на професора касае период когато се тори със течна тор. Това е нещо което се прави винаги пролетта (април-май-юни) при хубаво време. А това което си видял да пръскат при брат ти е амониевата тор на гранули тя пак се разпръсква със подобен род пръскачни и се прави по това време което си описал за да подсилят почвата а от там по голяма кълнямоест. Ако не беше валяло вероятно щеше да видиш покрай блоковете е пълно с гранули първите няколко дни. Не съм ти на контра но пак ти казвам течната тор не е по това време а по време на рапицата или малко след нея. И миризмата и е отвратителна, направо мирише от километър, а на гранулите влиза директно в почвата за да храни корена за разлика от течната която се приема чрез листната маса!