Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
Чел съм го доклада на професора и съм запознат в кой препарати ги има тези съставки и допустимите норми от тях ( в доклада ясно е казано с колко превишават допустимите норми). Но за растеж се пръска от пролетта а не зимно време, за какво им е да пръскат за растежа като има зима още 3 месеца. Доклада на професора касае период когато се тори със течна тор. Това е нещо което се прави винаги пролетта (април-май-юни) при хубаво време. А това което си видял да пръскат при брат ти е амониевата тор на гранули тя пак се разпръсква със подобен род пръскачни и се прави по това време което си описал за да подсилят почвата а от там по голяма кълнямоест. Ако не беше валяло вероятно щеше да видиш покрай блоковете е пълно с гранули първите няколко дни. Не съм ти на контра но пак ти казвам течната тор не е по това време а по време на рапицата или малко след нея. И миризмата и е отвратителна, направо мирише от километър, а на гранулите влиза директно в почвата за да храни корена за разлика от течната която се приема чрез листната маса!
Уфффф пак наблягаш на какво били или не били пръскали. Аз не съм взимал проби от праскачката, че да кажа точно какво са слагали, знам само, че на брат му се стопиха семействата за няма и два месеца и единственото различно е това пръскане.