Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Ще присъствате ли на протеста на 10.12.2018

Гласували
64. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

27 42.19%
  • Ще си помисля

4 6.25%
  • Не

33 51.56%
Страница 20 от 87 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 191 до 200 от общо 864
    Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2017
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    И аз не искам да обидя никого но имам чувството че форума се е напълнил с платени тролове.
    Нали? И аз имам такова чувсто!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    И аз не искам да обидя никого но имам чувството че форума се е напълнил с платени тролове.
    Хайде да не започваме с глупостите.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от _Александър_ Виж публикацията
    Не не съм против материала. Изглежда логично, но да помислим дали това е възможно - да се спре субсидирането. Според мен не е възможно и за това трябва да се търсят други начини и да искаме да сме равни.
    В Европа няма как да се спре субсидирането на селското стопанство. Нека не си мислим, че там, също както и у нас, с управлението се занимават разбойници. Само факта, че го правят /субсидирането/, трябва да ни говори нещо. Аз съм достатъчно умен, за да смятам, че не съм дорасъл за аргументите "за" и "против". Бих се доверил на това, което правят "там" по простата причина ,че са доказали, че могат да осигурят на населението си благосъстояние, по-добро от това по света. Бил съм в Африка, в Китай, в САЩ. Това, което ние в Европа имаме масово като качество на живот, го няма другаде с малки изключения. Проблема не е в Европа, проблема е при нас, в България. Ние сме идиотите, които крадем европейското субсидиране по най-безобразен начин. И няма надежда да престанем да крадем в обозримото бъдеще. Никаква надежда, за мое най-голямо съжаление..
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.08.2018
    Цитат Първоначално публикувано от _Александър_ Виж публикацията
    Дано грешиш. Видях хора от моето село прости кравари какви ферми направиха и какви трактори закупиха. Надявам се наистина да не си прав. Земеделците от 100дк. Вече гледат по 10000дк. Богати или не, създадоха десетки работни места. Това е моето виждане. Искам и в пчеларството да е така. Не съм пчелар заради субсидии, а защото ми харесва да гледам даже бих казал обичам.
    Ами точно там е проблема, видял си на практика как става. 100 човека по 100 дк. обработвали. Дават субсидии, единия скача на 10000 другите....аут. Предния ден 100 селяка с по една крава, на следващия един със 100 крави. Точно това видяхме и ние. Всичко това е благодарение на "справедливото" разпределение на субсидиите. От сърце пожелавам в този сектор да не е така.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Чудно ми е как е възможно да искате да се стигне до единомислие? А и точно така трябва да бъде. По този начин се взема положителното и от двете страни и се прави общ план.
    Пример: 60€ - казват едните, другите казват, не - много е, ами вземаме поне средното и там го намаляват още малко и ето ти едни 50 лева за опрашване на кошер. Реални.
    Но някой ще кресне, но там вземат повече. Когато ти вдигнат заплатата колкото тяхната - тогава ще искаш колкото тях.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Алексиев Виж публикацията
    Ами точно там е проблема, видял си на практика как става. 100 човека по 100 дк. обработвали. Дават субсидии, единия скача на 10000 другите....аут...
    Само че не беше така. Върнаха на 100 човека по сто декара. Те не ги обработваха, взе ги бившия председател на ТКЗС-то. Ако не той, взе ги партийния секретар или председателя на АПК-то. Това преди субсидиите. Постепенно им ги изплати и сега са негови. По нашенски.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Само че не беше така. Върнаха на 100 човека по сто декара. Те не ги обработваха, взе ги бившия председател на ТКЗС-то. Ако не той, взе ги партийния секретар или председателя на АПК-то. Това преди субсидиите. Постепенно им ги изплати и сега са негови. По нашенски.
    А пък как постепенно ги изплати - няма да говорим.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Чудно ми е как е възможно да искате да се стигне до единомислие? А и точно така трябва да бъде. По този начин се взема положителното и от двете страни и се прави общ план.
    Пример: 60€ - казват едните, другите казват, не - много е, ами вземаме поне средното и там го намаляват още малко и ето ти едни 50 лева за опрашване на кошер. Реални.
    Но някой ще кресне, но там вземат повече. Когато ти вдигнат заплатата колкото тяхната - тогава ще искаш колкото тях.
    Дончев ще говоря на ти ако нямаш нищо против. Ти като говорител на МЗХГ ли го написа това.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Дончев ще говоря на ти ако нямаш нищо против. Ти като говорител на МЗХГ ли го написа това.
    Никога не съм искал да ми говорят на вие.
    Не. Но искам като идете пред него, да не ви се смеят.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    А пък как постепенно ги изплати - няма да говорим.
    Казал съм - по нашенски.

Страница 20 от 87 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •