Цитат Първоначално публикувано от kosta zhelev
Подхранване!!!
За това се говореше.Не за попълване на запасите.Последното се случва в друг период от живота на пчелното семейство.Но трябва да се чете правилно.Общоприетата практика е подхранване с твърда храна.Когато подканих всички колеги да споделят своите рецепти,може би се премълчаха разговорите.Та за тестото-Аз го правя по дадена от литературата рецепта.1към4.Първото е мед.Второто число е пудра.Но има години когато им добавям и белтъчна добавка.Тя е просто прашец.В тестото не бих дал друго.Прашеца е поне една част.Колкото меда.От къде го вземам?От заделени пити.Пълно прашецови.Те не присъстват в кошерите,а са заделени.Това е в резервни корпуси.Заделят се през месец октомври.Тогава молеца не намира място за снасяне на яйца.
Уважаеми колега Желев!

Ако си бяхте направили труда да прочетете първия пост от тази тема(на модератора на форума), може би нямаше да ми направите тази забележка! Аз обаче не се чувствам засегнат и си позволявам да Ви припомня(защото съм убеден, че не е възможно да не го знаете) за видовете подхранвания:
1.Подбудително подхранване;
2.Подхранване за попълване на хранителните запаси;
3.Подхранване по необходимост(зимно) - отнася се към групата на подхранванията за попълване на хранителните запаси;
4.Подхранване за замяна на некачествения мед;
5.Подхранване за стимулиране или профилактика.