Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
От няколко години закрепоставянето към ветеринар нее по райони а по личен избор на пчелара или животновъда или който да е там собственик на ОЕЗ.Щом нямаш най вероятно не си регистриран а щом не си регистриран никой ветеринар не може да ти стане такъв защото се подписва договор новите договори бяха миналия месец.
Та с две думи ветеринаря в района ти е добър човек защото ако знае че имаш пчели може да провери дали си във ВстИС и дали имаш договор с ветеринар и ако си нелегален може да те натопи в БАБХ и да ти дойдат на проверка да те видят защо е тая работа така.Между впрочем всеки един човек може да направи жалба и като има входящ номер дори и да не искат ветеринарите трябва да се отзоват на сигнала.А щом това не става значи си заобиколен с добри хора който не искат да ти навредят може би те считат и теб за такъв та затова недей да съ кахъриш че никакви ги няма.
Жорка, тя играта е много интересна. Първо нямах намерение да се регистрирам все още. Това по времето когато потръгнаха тия работи. Да, но доктора идвайки в имението за кравите, забелязал и кошерите и използвал един момент и ги прочел, и в кметството вече се знаеше колко са. Това го научих когато започнах да се правя няколко години на изряден Земеделски производител. Първата ми работа за регистрация беше в кметството, но всъщност аз само потвърдих и се подписах тогава на нещо, но какво беше ще те излъжа. Та ние прокарахме пътя, а субсидиите се вземат сега. Отдавна не се занимавам с такива глупости. Сега съм в сивия сектор. Дори и в сивия сектор не съм. Аз си отглеждам пчелите за кеф и не ме интересува колко ще изкарам или колко ще дам за тях. Давам много повече, но както казва моя голям приятел Калеко - кеф цена няма. Та като дойдат - дойдат, като не - не.