Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Ще присъствате ли на протеста на 10.12.2018

Гласували
64. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

27 42.19%
  • Ще си помисля

4 6.25%
  • Не

33 51.56%
Резултати от 1 до 10 от общо 864

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Благодарение на "клавиатурите" и форума се раждат предложения, които могат да бъдат обобщени, систематизирани и реализирани, от някой, който има повечко "багаж" от нас. Знаем, че основният продукт, който получаваме в следствие на пчеларското ни занимание е меда. В тази връзка е следното ми предложение - да се помисли как и по-какъв начин може да се подобри реализацията на продукцията. Аз предпочитам, трудейки се да си изкарам заслужени приходи, от колкото да чакам да ми паднат от горе, `ей тъй. Предполагам доста песимистично настроени колеги имат какво да кажат, но си мълчат, а точно в такъв момент могат да се родят предложения и след селектиране и преценка да се поставят на масата където трябва. А не просто да се дерат гърла, провиквайки се искаме пари (ами то всеки това иска, ясно е) или надуват свирки на площад "Македония".
    Що се касае това, някой, някъде да стане председател или ръководител на ентата пчеларска органицация, кому е нужно поредната такава?

Всички сме съгласни че една от причините за ниската изкупна цена на меда е вноса от Украйна, Китай и незнам си още от къде. Но за да стане нещо по този въпрос трябва да се вземе решение на ниво ЕС, колко и да си ги разтягаме ние сами като държава незнам дали може да вземем такова решение. За съжаление всичко е интереси и политика, никой не му пука за обикновения земеделец (пчелар). Но това не пречи поне да ревем пред ЕС какво се случва с продукцията добита в страна от ЕС, но доколкото съм запознат ни едно дружество, асоциация не го прави. Ако беше го направила щеше най малкото да започне едно хвалене за пред масите а до момента няма такова. Дежурните Габриелката и Наков само отчитат дейност, тези неща се решават на най високо ниво а не на ниво портиери! Другата причина е че колкото и да не искаме да си го признаем Българския мед загуби някогашните си позиции и то не по вина на пчеларите! И трудно ще си ги върнем!
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •