За съжаление няма снимков материал, защото го правех за пръв път и вниманието ми беше изцяло върху преместването на далаците, а те бях 4 страхотни, жълти и огромни далаци хванати за покривната табла и висяха в два корпуса ДБ 12ки един върху друг и без дъно.
Повдигнахме леко таблата и за наш късмет до корпусите има железен парапет, върху който легна едната страна на покривната табла, другата страна таблата сложихме да легне върху преносното сандъче, което сложихме върху корпусите и след това спокойно си действахме.
Първия тръгнах да го режа плътно под таблата, което беше грешка, защото имаше огромен дебел меден венец, който натежа и допринесе за разцепването на далака на две парчета. Следващите ги изрязвах под венеца, като внимавах да не наранявам пилото и с тях се справихме по лесно. Страхотни далаци, жалко че не ги снимах. Но настана една лудница, много пчели и много капещ мед и това след 18 часа. Но не успяхме да предизвикаме нападение. Издърпах двата корпуса, на мястото сложих дъно и друг корпус и прехвърлих вече сложените в рамки далаци и стръсках пчелите от двата празни корпуса. После измихме терасата с вода и след час пчелите вече се бяха успоколи. С другото рояче се справихме доста по бързо, защото далаците бяха малки.
Толкова жега беше, че плувах в пот целия и вечерта като се прибрах, с голямо удоволствие изпих в кварталната пицария 3 халби студена бира.
И двамата с колежката останахме много доволни от свършената работа.
Пожелавам и успех в пчелаството и да знае че винаги може да разчита на съветите ми.