Аз само да кажа, че и това не препоръчвам. :Д
Пробвал съм Пелетовата със ДБ, значи няма такова наказание - крайния резултат беше много добър, обаче с тези големите корпуси забрави, за целта ще трябва да ми работят един отряд тимаджии или националния ни отбор по щанги.
Фарара е друго нещо - сработи хем по- добре от ДБ, хем се работеше значително по- леко.
А за целта на колегата - пак да кажа: за мен питките е най- удачното към момента. :Д Нищо сложно и същевременно съвсем достатъчно ефективно - какво ти трябва да повече? Още инвентари, още сиропи, още работа на пчелина, да отваряш семейства, да правиш ротации - такива методи като Пелетовия, като Венер са свързани с повече работа, с повече инвентар, с повече подхранване, това са интензивни методи на пчеларстване, точно както ги определяше и покойният Ангел Грънчаров; и пчелари, и пчели работят повече при такива методи,
И са ефективни най- вече именно при подвижно пчеларство, когато преследваш пашата през целия активен сезон, ако нямаш паша примерно цял един месец за какво са ти тези "напомпани" семейства, а ако вземат, че свършат храната, което е много вероятно, какво правим тогава, захарта с чувалите, че инак беля. Разбира се, човек може да контролира процесите и да не стига до такива неудачи, но мисълта ми е, че тези методи разгръщат потенциала си при по- редовна паша, нямането на паша усложнява работата, усложнява самия метод.

Цитат