Питките са твоя вариянт. Венер работи с ЛР, с много подхранване, машини и работна ръка. Макар и само десет ДБ, тези плодници как се вдигат, как се ротират, че есен, че пролет - аз що съм останал без кръст. После - тази година 30кг се брои за висок добив, аз и 25кг. не можах да стигна, ако за пчелите отделя 15кг., къде ще му видя края, работим за чест и слава, даже си и плащаме. Сетне - освен рисковете есента, за които споменаха колегите, ти сам се досещаш за пролетта. На пролет пилото може и да се простуди, може и да се размине, ротацията се прави ранна пролет, така че пилото тогава не е кой знае колко, за да се кахъриш, обаче - семейството ще се пренесе в магазина, майката ще го наснесе, но понеже магазина е малък обем ще го запълни бързо и ще се премести и в плодника, същевременно през това време пчелите ще са събирали прашец и какъвто нектар намерят из природата т.е. ще нашарят и магазин, и плодник ще дойде рапицата, а магазина пълен с какво ли не, ще почнат да складират мед в плодника. Плюс и усложненията, които се създават, когато ще правиш пролетните прегледи - всеки път ще трябва да сваляш и вдигаш магазина.
Тъй че както казаха вече и други колеги с питки е най- добре, като искаш направи си и надставки.