Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 781

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Може! С центрофужене.
    https://pchelari.com/forum/showthrea...B0%D1%80%D0%B8
    Аз питах без „друсане”. Както е отговорил и делта. Абе, да не се вкарвам в разход. Иначе навлизаш в материята. Има шанс да те помислят и за пчелар. Шегувам се.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    .... Иначе навлизаш в материята. Има шанс да те помислят и за пчелар. Шегувам се.
    Ласкаеш ме! Нямам чак толкова акъл колкото пчелар.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Ласкаеш ме! Нямам чак толкова акъл колкото пчелар.
    Ха, ха...зависи, зависи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Здравейте колеги!
    Аз пак в своята любима тема ))
    Искам нещо да попитам от по опитни пчелари. Направих днеска външен преглед на своите семействата. Всички живи, обаче, ВСИЧКИ еднакво изглеждат и след малко ще стават кандидати за тази тема. Умрелия по дъно, горе-долу, няма. Обаче и няма пчели - стопиха до щипа. Биха зазимени, "по книжката" , на 5-ет пити и ограничени с преградни табли. Така изглеждат кълба (на снимка). Това само при такива опитни пчелари като аз? И освен екстрено стесняване до 3 пити (пчелите напълно не покриват и толкова!!!) с преградни табли, затваряне на дъната и раздаване на питки...ще препоръчате ли нещо друго?
    Благодаря.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Бърз Виж публикацията
    Здравейте колеги!
    Аз пак в своята любима тема ))
    Искам нещо да попитам от по опитни пчелари. Направих днеска външен преглед на своите семействата. Всички живи, обаче, ВСИЧКИ еднакво изглеждат и след малко ще стават кандидати за тази тема. Умрелия по дъно, горе-долу, няма. Обаче и няма пчели - стопиха до щипа. Биха зазимени, "по книжката" , на 5-ет пити и ограничени с преградни табли. Така изглеждат кълба (на снимка). Това само при такива опитни пчелари като аз? И освен екстрено стесняване до 3 пити (пчелите напълно не покриват и толкова!!!) с преградни табли, затваряне на дъната и раздаване на питки...ще препоръчате ли нещо друго?
    Благодаря.
    Няма нужда от стесняване на три пити. Така са добре. Давай питките и си сипи едно червено вино.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Няма нужда от стесняване на три пити. Така са добре. Давай питките и си сипи едно червено вино.

С тия рамки зад преградната не е ли малко нож с 2 остриета?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    С тия рамки зад преградната не е ли малко нош с 2 остриета?
    Добре. Хайде да започнем пак. Тези рамки зад преградната какви са? С мед ли са? Празни ли са? Преградната плътно ли ги затваря или е само една висяща дъска? Другите 5 до колко са запълнени с мед? Та като се отговори на тези въпроси ще се разбере ножа с две остриета ли е или с три, а и защо трябва да има нож с някакви остриета? Абе, правите си мъгла в която сами се губите и след това се търсите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    По думи на колеги и свои източни разбрах,че западно от Елена в тарафа има голяма зимна смъртност.Говоря за пчелини малки от 5-50кошера.Някъде смъртноста е 100%.Интересното е,че там няма интензивно земеделие.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •