Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 781

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Благодаря на професионалните пчелари за споделените клипове!!! Имам един въпрос - при приспиването на пчелите с въглеродния двуокис и после при тяхното раздрусване/шейкване, каква е гаранцията, че ще падне 100%от акара от тях?...предполагам, че газът приспива и акара, има ли вероятност да остане някакъв процент, 20-30% примерно от акара по приспаните пчели?

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Благодаря на професионалните пчелари за споделените клипове!!! Имам един въпрос - при приспиването на пчелите с въглеродния двуокис и после при тяхното раздрусване/шейкване, каква е гаранцията, че ще падне 100%от акара от тях?...предполагам, че газът приспива и акара, има ли вероятност да остане някакъв процент, 20-30% примерно от акара по приспаните пчели?
    В началото и мен ме глождеше това,затова 15 минути трима души пощихме и въргаляхме пчелите да видим дали по тях няма.
    На буркана имаше мярка с маркер до де да го напълня-изтри се,ама аз си знам до де.Когато нямаш в съседство опаразитени пчели е много хубаво,щото не се третира често.
    Колега,предлагам ти да третираш така и да споделиш.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от вдраев Виж публикацията
    ...В началото и мен ме глождеше това,затова 15 минути трима души пощихме и въргаляхме пчелите да видим дали по тях няма..
    То , като има акар -проблем, ама като няма -пак. Аз три пъти ги цамбурках в ракия, даже ходих да доливам да не им е малко и пак само един акар. Не е за вярване направо.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    За първи път ми се случи, откакто гледам пчели, да намеря, от здраво и силно до преди месец пчелно семейство, останали в кошера една - две шепи пчели, заедно с майката? Седмица по-късно, закономерно то бе нападнато и разграбено. Това се случи с няколко семейства, приблизително по едно и също време - октомври и началото на ноември тази година. През август бях третирал с по една плочка Екостоп. Не забелязах признаци на опаразитяване, но предполагам, че е от акара, защото оцеляха само семействата, които бяха в кошери с дълбоко дъно.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    За първи път ми се случи, откакто гледам пчели, да намеря, от здраво и силно до преди месец пчелно семейство, останали в кошера една - две шепи пчели, заедно с майката? Седмица по-късно, закономерно то бе нападнато и разграбено. Това се случи с няколко семейства, приблизително по едно и също време - октомври и началото на ноември тази година. През август бях третирал с по една плочка Екостоп. Не забелязах признаци на опаразитяване, но предполагам, че е от акара, защото оцеляха само семействата, които бяха в кошери с дълбоко дъно.
    Цераната как я бориш?

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Цераната как я бориш?
    Нищо не правя по този въпрос. Не съм забелязал видими признаци на заболяване.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Нищо не правя по този въпрос. Не съм забелязал видими признаци на заболяване.
    Какви трябва да са признаците, да се оглеждам и аз.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Проблема идва от Екоспоп, токова много колеги включително и аз преди години си изпатихме от този боклук. Не познавам човек който го е ползвал и после да не е имал проблем.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    То , като има акар -проблем, ама като няма -пак. Аз три пъти ги цамбурках в ракия, даже ходих да доливам да не им е малко и пак само един акар. Не е за вярване направо.
    Аналитично, теоретично и логически погледнато на това което казваш се достига до извода, че може би ракията ти е слаааба. Което веднага ме навежда на мисълта, че трябва да се сформира щаб и прикрипен към него отряд по диагностика от форума и да ти се направи една мащабна операция за доказване градуса на твоята домашна ракийца. Аз, нали, ще водя резултатите по ясни на всички причини.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Аналитично, теоретично и логически погледнато на това което казваш се достига до извода, че може би ракията ти е слаааба. Което веднага ме навежда на мисълта, че трябва да се сформира щаб и прикрипен към него отряд по диагностика от форума и да ти се направи една мащабна операция за доказване градуса на твоята домашна ракийца. Аз, нали, ще водя резултатите по ясни на всички причини.
    И аз това си помислих, слаб градус. Тя мен не хваща, аз искам акарите да хване.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •