Първоначално публикувано от
nikberk

Първоначално публикувано от
gillan
Вместо да водим безсмислени разговори, сподели как оправи търтовката. Защото доколкото те познавам, и начина ти на работа не се и съмнявам че си решил бързо и ефикасно проблема.
Бяха ми нужни пет секунди за мислене! След това нещата вървеха светкавично .Първо вдигнах търтовката от дъното и -два корпуса +ХР+два магазина+1ЛР корпус.Веднага на неговото място поставих съседния работещ кошер.Трето изтръсках двата корпуса под ХР на страни и претопих питите след това.Магазините на търтовката не ги тръсках и направо ги сложих на другото дъно като най-отгоре сложих дъска с мрежа и вход,а над нея приготвих празен корпус.Запалих колата и за 10мин. бях на другия пчелин.Взех една отводка и след 20мин. тя вече бе в празния корпус.За около час време операцията бе извършена.На другия ден прегледах семейството което сложих над търтовката,майката се разхождаше необезпокоявана-семейството вече работеше с пълна пара.С другото семейство с търтовката и отводката процедирах така: проверих за майката в най-горния корпус ,с нея всичко бе наред ,изобщо семейството вече бе спокойно.Махнах преградната дъска с мрежата и сложих ХР ,а над нея вестник и корпуса с майката .На другия ден вестника вече бе прояден ,майката работеше ,а семейството бе спокойно.Преди да тръгна за полето свалих майката вече на първо ниво и сега долу вече работи с пълна пара.Общо взето това е ! Просто е ,но трябва да се действа бързо и решително.За мен това е най-добрия начин за борба с търтовка ,затова винаги се стремя кошерите да са по-двойки!