Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    От доста време мъкна флакона с етера в пчеларското куфарче. Този сезон ми се наложи да приспивам едно семейство и реших да го пробвам. Работи, но доста по слаб ефект има от етер поднесен на тампон. Пчелите почти не падат от питите както се случва след селитрата, а само се вцепеняват. След обработката приеха майката, която преди това бяха освободили от клетка и се опитваха да убият. До колко губят ореантация след пръскане с флакона не съм пробвал.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    От доста време мъкна флакона с етера в пчеларското куфарче. Този сезон ми се наложи да приспивам едно семейство и реших да го пробвам. Работи, но доста по слаб ефект има от етер поднесен на тампон. Пчелите почти не падат от питите както се случва след селитрата, а само се вцепеняват. След обработката приеха майката, която преди това бяха освободили от клетка и се опитваха да убият. До колко губят ореантация след пръскане с флакона не съм пробвал.
    Един от начините на ползване е именно този - пръскаш на тампон и слагаш отгоре. Така има по бавно изпарение и по-дълго въздействие. Другия начин е с директно впръскване. Важно е и в двата случая всички отвори да са добре затворени.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    ...доста по слаб ефект има от етер поднесен на тампон. Пчелите почти не падат от питите както се случва след селитрата, а само се вцепеняват. След обработката приеха майката, която преди това бяха освободили от клетка и се опитваха да убият. До колко губят ореантация след пръскане с флакона не съм пробвал.
    Количеството етер на тампона обикновено е повече, когато етер се налива от шише. С флакона също се упояват яко, но трябва да са затворени всички дупки. Пръскам 5-10 секунди. Забравят си кошера без проблем. Етера не ми харесва поради две причини:
    1. дългото време, през което са упоени и безпомощни.
    2. изповръщат си меденото стомахче и стават целите мокри и лепкави и явно отдалеч замирисват на мед. Веднага стават обект на нападение, ако периода е без паша. В този момент няма кой да ги опази.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    След третирането с ОК падна много акар! Или третирането което направих не е ефикасно или голямото количество пило септември е помогнало.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    micro 2.jpg
    Снимка с микроскопчето. Това е на пълзяща пчела, която взех вчера. Тук вече се вижда белия цвят като на клипчетата от нета и според мен тръбичките изглеждат чисти. Вместо да търся как да продавам продукцията записах да уча "Болести по пчелите" по Тошков
    И за да съм по темата, отписах още един кошер. До сега са 6 и все слабаци.
    Медец

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    micro 2.jpg
    Снимка с микроскопчето. Това е на пълзяща пчела, която взех вчера. Тук вече се вижда белия цвят като на клипчетата от нета и според мен тръбичките изглеждат чисти. Вместо да търся как да продавам продукцията записах да уча "Болести по пчелите" по Тошков
    И за да съм по темата, отписах още един кошер. До сега са 6 и все слабаци.
    Добра снимка се е получила. От "детската играчка" толкова.
    Защо не опиташ да разцепиш трахеята по дължина?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Да,сега погле

Да,погледнах тефтера,между 28.08 и 2.09 съм подхранил запасително и са на по 4-6 р пило,края на 09 подредих за зимата,пилото е на нула до две р.Все ми се струва че по това време трябваше да са 1-2 междини напред,май щото ми се ще...

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Края на септември беше..

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Краят на септември???Посмали малко.Ако многото пило е било края на септември сега щеше да имаш 7-8-9 междурамия.
    Приемам,че нещо си объркал с 21 дена поне.

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    Нехарактерно топлата есен ме накара и мен да надникна в произволни 15-тина семейства. И не ми харесаха нещата в 3-и от кошерите заложено пило. Се е било в края на декември да видя пило (говорим с размери на чаша , чаена) ама Ноември- хич ,не е на добре тази работа.

Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 20 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 20 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •